Nöje

Per Anderssons dag på Stjärnorna på slottet

Komikern Per Andersson blev den som fick avsluta årets säsong av “Stjärnorna på slottet.” I avsnittet berättade han om livet, karriären, kärleken och en nära döden-upplevelse som barn.

Foto: Janne Danielsson/SVT

I programmet berättar Per Andersson om flera viktiga händelser i sitt liv, bland annat när han var nära att dö som treåring. På en brygga i Göteborgs skärgård ramlade han i vattnet mellan två båtar, utan flytväst, och kunde inte ta sig upp. Som tur var hoppade hans pappa i och räddade honom.

Satte upp teatergrupp som tioåring

Även om allting slutade bra berättar Per att händelsen har påverkat honom. “Jag har tänkt att det är därför jag blev komiker. Det gäller att ha roligt nu för det kan ta slut när som helst”, säger han i lördagens program. Tillsammans med Marika Carlsson, Carola Häggkvist, Grynet Molvig och David Lagercrantz utgör han årets säsong av det folkkära programmet “Stjärnorna på slottet” på SVT.

Under de tre sittningarna berättar Per om livet, kärleken och karriären. Han berättar om släktmiddagar med högljudda teaterapor till släktingar och om hur han som tioåring startade en teatergrupp och satte upp kabaréer i tvättstugan. Det ena ledde till det andra och med humorgruppen Humoristerna vann han en tävling som utlysts av komikern Claes Eriksson. Priset var att sätta upp en föreställning på Lorensbergsteatern.

Fann kärleken i revyns värld

Tillsammans med bland annat Henrik Dorsin startar Per humorgruppen Grotesco som sänds på SVT första gången 2008. Kärleken Malin Karlsson träffar han också inom revyns värld och idag har paret två barn tillsammans, Ture och Tage. Familjen bor i Täby norr om Stockholm. De andra stjärnorna blir minst sagt imponerade över Pers berättelser och drar kopplingar till Hasse Alfredsson, Tage Danielsson och Povel Ramel. “Hans gränslösa lekfullhet kan jag känna igen hos både Tage och Povel”, säger Grynet Molvig i programmet.

Foto: Janne Danielsson/SVT

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!