Nöje

Pernilla Wahlgren ny programledare för Allsång på Skansen

Dt blir artisten och melloveteranen Pernilla Wahlgren som tar över programledarrollen för Allsång på Skansen i sommar! Det meddelade hon i SVT:s Morgonstudion under tisdagsmorgonen.

– Det är så stort, så hedrande och smickrande. Jag är så glad att axla den här manteln efter alla Allsångsledare som kommit före mig, säger Pernilla Wahlgren.

Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT

Det var den 20 juni i år som Sanna Nielsen meddelade att det var dags att lämna över stafettpinnen som programledare för Allsång på Skansen efter 7 otroliga säsonger!

Spekulationerna kring vem som skulle ersätta Sanna har varit många, med namn som Danny Saucedo, Marie Serneholt, Oscar Zia och Benjamin Ingrosso som favoriter! Men nu står det alltså klart att det är Pernilla Wahlgren som tar över stafettpinnen! Hon blir därmed den sjunde programledaren i ordningen sedan starten i SVT 1979 och är jublande glad över förtroendet.

Pernilla Wahlgren programleder Allsång på Skansen

– Jag känner mig både hedrad och otroligt glad för att ha blivit erbjuden att programleda Allsång på Skansen – ett av de kanske mest ikoniska program vi har i Sverige. Det som är så fint med programmet är hur det samlar generationer i hela vårt avlånga land. Jag ser fram emot att få tillbringa en del av sommaren på Skansen och att få vara med och ge både sång, humor och glädje till alla som tittar, säger Pernilla Wahlgren som gör entré på Allsångsscenen första tisdagen efter midsommar.

När har Allsång på Skansen 2023 premiär?

Allsång på Skansen med Pernilla Wahlgren som programledare har premiär 27 juni.

Allsångsvärdar genom åren:

1935 – 1950: Sven Lilja
1956 – 1966: Egon Kjerman
1974 – 1993: Bosse Larsson
1994 – 2003: Lasse Berghagen
2004 – 2010: Anders Lundin
2011 – 2013: Måns Zelmerlöw
2014 – 2015: Petra Marklund
2016 – 2022: Sanna Nielsen

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!