Nöje

Pet Nat – hipsterbubblorna alla pratar om!

Det mousserande vinet Pet Nat har fått ett rejält uppsving det senaste åren och har av vinälskare fått smeknamnet ”Hipsterbubblor” och blivit ett populärt inslag på landets barer!

Foto: Instagram @bokettowellness @itsaliveshop

Pet Nat som är en förkortning av Pétillant Naturel vilket betyder naturligt bubbel, började att tillverkas på 1500-talet och är det äldsta sättet att producera mousserande drycker på.

Vinet görs enligt ”méthode-ancestral”, vilket betyder att vinet får jäsa klart i flaska istället för på fat. Eftersom vinet buteljeras innan den första jäsningen är klar gör det att det naturliga sockret i druvorna skapar bubblor, vilket i sin tur gör vinet mousserande. Pet Nat-viner är grumliga i strukturen på grund av jästfällningen som i många andra stilar av mousserande viner silas bort.

Vinet producers i hela världen men främst i Frankrike och du hittar även stora Pet Nat-producenter i Österrike, Spanien och Georgien.

Pet Nat produceras som vitt, rött och rose, är lättdrucket och fungerar som ett utmärkt alternativ till champagne eller prosecco. Kort och gott är Pet Nat ett bubbligt naturvin med en naken, rustik smak.

Helt klart ett måste att testa i sommar!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!