Nöje

Petra Tungården knivrånad mitt på Östermalm

I lördags blev Petra Tungården knivrånad på sin klocka mitt på Östermalm. På sin blogg berättar hon om händelsen och skriver hon att det var det obehagligaste hon varit med om. 

Petra Tungården i vit klänning närbild på hennes klocka
Foto: Petra Tungården

sin blogg berättar Petra, 32, om hela händelsen. Hon och vännen Linn var ute på stan i lördags när en kille hoppade på henne bakifrån. Hon trodde att det var en vän som ville skrämma henne bara. Men helt plötsligt får hon syn på en kniv som han håller i. Gärningsmannen bar en kökskniv som han riktade mot henne. Det kom en till man på motorcykel som knuffar bort väninnan. Petra blev rädd och backade hastigt av rädsla och trillade mitt på asfalten.

Petra beskriver hur hon hör mannen skrika ”GE MIG DIN KLOCKA FÖR FAN” och fortsätter hålla kniven mot henne och Linn. I panik sliter hon av den och kastar den så långt bort som hon kan och skriker: ”Ta den. Hjälp, bara ta den”.

Han tog klockan och skulle precis dra iväg på sin kompis motorcykel. En annan kille i bil på andra sidan hade sett hela scenariot och sladdade in framför motorcykeln för att stoppa deras körväg. Några andra män i närheten sprang också till platsen och ville hjälpa till. En av männen kastade sig över gärningsmannen som riktat kniven mot Petra och hennes vän. De lyckades sparka bort kniven och hålla fast honom tills polisen var på plats. På sin blogg hyllar hon männen som hjälpte henne “Vilket civilkurage de männen hade. Förstår inte hur de vågade och hann agera så snabbt” skriver hon.

På blogginlägget om händelsen har hatiska kommentarer lämnats av läsare, något som Petra nu ryter ifrån om. I en uppdaterad version av blogginlägget skriver hon att rasistiska kommentarer inte har något där att göra och skriver om gärningsmannen:

“På grund av den ton som tagit i kommentarsfältet och pågrund av dem många felaktiga antaganden och teorier om vem och varför så känner jag vill klargöra en sak. Gärningsmannen hade inte utländskt påbrå. Och det är allt jag tänker säga om saken då det är en pågående utredning.”

Petra fick tillbaka sin klocka men berättar nu att hon kommer att sälja den.

Källa: Petra Tungården

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!