Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Petra Tungården: ”Någon står i rummet och jag kan inte röra mig”

Petra Tungården sömnparalys
Metro Modes Petra Tungården har varit med om sömnparalys flera gånger. Detta beskrivs som ett förlamande tillstånd som kan uppkomma när man precis somnar eller vaknar. Läs hennes hårresande blogginlägg om nattens obehagliga besök i lyxvillan på semestern.

”Klockan är 03.45. Jag kan inte röra mig det står någon i rummet som kommer närmare. Jag försöker skrika, men det går inte. Jag har hamnat i samma tillstånd minst tio gånger i natt. Försökt hålla kroppen vaken mellan varven. Nästan legat på Markus. Hört hjärtat slå så hårt och fort att jag tror att det ska slå sig ur kroppen. Kan inte röra en muskel, hela kroppen rycker. Det enda jag vill göra är att vakna upp från mardrömmen. Eller är det en mardröm? För jag ser ju rummet och allt så tydligt.

Till slut kommer jag ur tillståndet och skriker så högt i panik att jag väcker hela huset och gråter hysteriskt. Välte ut ett helt glas vatten över hela sängen och sängbordet för jag slängde mig ur sängen i panik. Jag har fått sömnparalys förut, flera gånger. Men aldrig någonsin som i natt, det var så verkligt. Jag tvingade till och med Markus att tända lampan och leta igenom hela rummet. Han var tvungen att vara vaken med mig i en timme för jag vågade inte somna om.”

Läs resen av Petras blogginlägg här!

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!