Nöje

Pinocciotårta – Sommarens bästa festtårta

Få saker är så älskade och klassiska på födelsedagsbordet som en härligt frasig och mjuk pinocciotårta. Spana in Dansukkers härliga receptet med friska jordgubbar nedan!

Foto: Dansukker/Unsplash

Kärt barn har många namn brukar man säga och pinnochiotårtan är inget undantag! Den går nämligen även under namn som herrgårdstårta, brittatårta och margaretatårta. Det är en härligt frasig tårta med maräng och mjuk grädde, som får en smakrik syra från fläder- och citroncurd och toppas med friska och söta jordgubbar. Denna tårta är helt klart ett säkert kort på nästa kalas!

Pinocciotårta

Pinocciotårta

Ingredienser

Fläder- och citroncurd
1 dl koncentrerad flädersaft
1 dl citronsaft
2 äggulor
1 ägg
3 dl Dansukker Syltsocker
75 g smör, rumstempererat

Kaka

100 g smör, rumstempererat
1 1/2 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
5 äggulor
1 dl mjölk
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Maräng

5 äggvitor
2 1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker

Topping

5 dl vispgrädde
1 l jordgubbar
valfria bär och ätbara blommor

 

Instruktioner

Börja med curden. Blanda alla ingredienser förutom smör i en kastrull. Låt sjuda under vispning i 3 minuter. Ställ kastrullen åt sidan och tillsätt smöret i omgångar. Sila genom en finmaskig sil.

Häll upp på en varm, väl rengjord burk och ställ i kylen.

Gör kakan. Sätt ugnen på 150°C, under och övervärme. Klä en plåt, cirka 40 x 40 cm med bakplåtspapper. Rör smör, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt en äggula i taget och rör mellan varje. Tillsätt sedan mjölk. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål och vänd ner i smeten. Rör smeten jämn och bred ut på plåten.

Vispa äggvitor till ett skum. Tillsätt socker och vispa till en hård maräng. Fördela marängen lite ojämnt över bottnen.

Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter. Låt svalna på galler och dela kakan på mitten.

Vispa grädde, skölj och skär jordgubbar i bitar. Bred på ett lager grädde över en av bottnarna. Ringla över curd och strö över jordgubbar. Lägg på nästa botten, bred på ett lager grädde och ringla över curd.

Dekorera med valfria bär och ätbara blommor.

Foto: Dansukker

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!