Nöje

Pixars film döljer ett viktigt budskap – nej tack till mansdominerade arbetsplatser

Filmföretaget Pixar har släppt en ny kortfilm. Den nio-minuters långa filmen handlar inte bara om ett gulligt garnnystan utan har även ett viktigt feministiskt budskap…

Garnnystanet Purl är exalterad över att börja jobb på en nytt jobb, men det visar sig att arbetsplatsen endast består av kostymklädda män som snabbt får Purl att känna utanförskap. Purl försöker då göra allt för att ta sig in och bli som männen på arbetsplatsen. Detta för att få respekt och kunna få sina åsikter hörda under mötena. Men mitt i allt detta så tappar hon bort sin egna identitet.

Pixar arbetar alltid för att förmedla budskap i sina filmer, både för stora och för små. Denna gång är filmen baserad på en personliga erfarenheter tillhörande Kristen Lester som både har skrivit och skapat den nio minuter långa klippet.

– Det baseras på min egna erfarenhet som nu blivit animerad. På mitt första jobb var jag den enda kvinnan och för att få göra det som jag älskade, så anpassade jag mig mer för att bli som en av killarna. Sedan kom jag till Pixar och började arbeta i team med kvinnor för första gången, och det var då som jag insåg hur mycket av mina kvinnliga värderingar och mig själv som jag hade gjort mig av med, säger hon.

Till klippet som ligger uppe på Youtube har Pixar skrivit ”Hur långt är hon villig att gå för att få den acceptans hon strävar efter, och tillslut, är det värt det?”

Kolla på klippet nedan du också, vi älskar slutet. En arbetsplats som är jämställd bli helt klart den bästa arbetsplatsen!

Källa: Bustle

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!