Nöje

Poddarna och musiken du inte får missa i höst – här är Spotifys nyheter 2021

Spotify presenterar en rad musik- och podcastnyheter att se fram emot under hösten: exklusiva studioinspelningar av bland andra Veronica Maggio och hiphop-sensationerna A36 och B.baby, och sju nya poddar med några av Sveriges mest uppskattade profiler ser dagens ljus närmaste veckorna.

Foto: Spotify


– Musik och poddar har och fortsätter att vara en otroligt viktig källa för underhållning, information och glädje och vi på Spotify fortsätter att satsa för att vara den plattform som har den bästa upplevelsen och det starkaste innehållet. Hösten bjuder på en rad unika inspelningar från vår musikstudio och ett antal nya poddar med några av Sveriges mest intressanta röster just nu, säger Johan Seidefors, nordisk innehållschef på Spotify.


Poddbok, podd-sitcom och Spotifys första svenska vodcast

Tillsammans med komikern Filip Dikmen gör Spotifys sin första svenska podcast med video och med Margaux Dietz skapas en unik podd baserad på influencerns kommande debutroman. Edvin Törnblom spelar en av huvudrollerna när Spotify skapar en helt ny sitcom i poddformat, och lyssnarfavoriterna Sekter och Spotify Dok återkommer med ännu fler rafflande historier och tragiska livsöden – i höst tillsammans med journalisterna Soraya Hashim och Jack Werner.

Spotifys egen poddskola

I höst satsas också på ny talang genom lanseringen av Välkommen till ön och Lyssna tjejer, vars grundare båda har medverkat och utvecklat sina poddidéer i Spotifys egen poddskola Sound Up under året. Välkommen till ön, med blivande humorstjärnorna Fatima Hellgren Camara och Olle Jilkén, och Lyssna tjejer, av och med Malmöprofilerna Roba Kadem och Aya Said har båda premiär den kommande veckan.

Se samtliga premiärer nedan!

Redan idag kan du höra samtliga trailers i poddspellistan Höstens poddnyheter.

Poddnyheter på Spotify hösten 2021

Poddnyheter på Spotify hösten 2021

Foto: Spotify

Nästa bild
Premiär 1 september:

Premiär 1 september:

Bakom micken med Filip Dikmen – Spotifys första svenska podcast med video Influencer-komikern Filip Dikmens podcast Bakom micken med Filip Dikmen blir Spotifys första svenska vodcast-satsning. I podden, vars första säsong hade premiär förra hösten, möter Filip några av Sveriges hetaste artister. Filip är känd för att engagera, utbilda, underhålla och bjuda på sig själv i sina kanaler, och hans unika kombination av humor och allvar har blivit hans stora nyckel till framgång.

Foto: Spotify

Nästa bild
Premiär 2 september:

Premiär 2 september:

Jack Werner producerar Spotify Dok om 13-åriga Gabriels tragiska olycka under Slussen
I mars 2010 inträffade Sveriges mest uppmärksammade urbana exploration-olycka, då 13-årige Gabriel Erlandsson hittades död i botten av ett 30 meter djupt schakt i närheten av Slussen i Stockholm. Nu återvänder Spotifys dokumentärsatsning Spotify Dok till händelsen i den sex delar långa dokumentärserien “Gabrielland”. Bakom produktionen står frilansjournalisten Jack Werner, känd och belönad som viralgranskare och programledare för Creepypodden.

Foto: Spotify

Nästa bild
Premiär 3 september:

Premiär 3 september:

Nya humortalangerna Fatima Hellgren Camara och Olle Jilkén hälsar Välkommen till ön
Välkommen till ön är en ny podd om störigt folk, deras vanor och om vilka som förtjänar en plats på en öde ö långt bort från civilisationen. Varje vecka diskuterar poddens programledare Fatima Hellgren Camara och Olle Jilkén vilka som borde skickas till ön och deras podcast blir en trygg hamn för alla som biter sig i läppen när grannen har ställt barnvagnen i trappuppgången, eller knyter näven i fickan när någon pratat i högtalartelefon på bussen.

Foto: Spotify

Nästa bild
Premiär 6 september:

Premiär 6 september:

Humor och allvar i Lyssna Tjejer – en ny podcast av Pinkroom-grundaren Roba Kadem
Facebook-communityt Pinkroom är ett av Sveriges största för kvinnor och ickebinära. I Lyssna tjejer tar dess grundare Roba Kadhem och hennes sidekick Aya Said upp nervkittlande ämnen som berör, engagerar, underhåller eller upprör. Inför varje avsnitt ställs frågor till de 160 000 medlemmarna i Pinkroom för att få in röster, erfarenheter och åsikter i podden.

Foto: Spotify

Nästa bild
Premiär 7 september:

Premiär 7 september:

Publikfavoriten Sekter är tillbaka – med Soraya Hashim som ny programledare Soraya Hashim tar över rodret bakom Sekter – en av Spotifys allra mest uppskattade poddar som tidigare letts av Morgonstudions programledare Alex Letic. Soraya kommer tillsammans med utvalda experter utforska de slutna sällskapens värld och vad som ligger bakom. Soraya har lång erfarenhet från radio och har de senaste åren också varit debattchef på Metro och jobbat för Rättviseförmedlingen.

Foto: Spotify

Nästa bild
Premiär 15 september:

Premiär 15 september:

Sveriges främsta unga komiker samlas i Stammis – en sitcom i poddform
Edvin Törnblom är den karismatiska sociala medie- och poddsensationen som under de senaste åren har gjort succé, bland annat med podden “ursäkta” tillsammans med Johanna Nordström. I höst spelar han en av huvudrollerna i Spotifys första sitcom-podcast “Stammis”, där vi får följa fem unga vuxna och livet från deras favoritbar. Huvudensemblen består av Christoffer Nyqvist, Vera Herngren, Jaques Karlberg, Tina Pourdavoy och Edvin Törnblom som dessutom får sällskap av kända gästskådespelare under hösten. Det kan hända att bland andra Mauri Hermundsson och William Spetz tittar förbi på baren…

Foto: Spotify

Nästa bild
Premiär i oktober:

Premiär i oktober:

Följ med Margaux Dietz in i Alexas värld
Programledaren och influencern Margaux Dietz är en av Sveriges största och mest populära mediepersonligheter. I höst lanseras hennes skönlitterära debut Alexa – en roman om allt från sex till kändisskap i ett samtida Stockholm – och samtidigt släpps podcasten där fansen får följa med in i huvudkaraktären Alexas värld. I denna originalskrivna spin-off blir upplevelsen något helt annat än den klassiska ljudboken. Självklart är det Margaux själv som spelar huvudrollen i podden och hon får sällskap av en rad kända gästskådespelare under hösten.

Foto: Spotify

Nästa bild
De här Spotify-favoriterna är dessutom tillbaka med nya säsonger i höst:

De här Spotify-favoriterna är dessutom tillbaka med nya säsonger i höst:

● Kompaniet (av och med Daniel Breitholtz, Vanessa Falk och Kristoffer Appelquist)
● Raseriet (av och med Fanna Ndow Norrby och Amie Bramme Sey)
● Gynning och Berg hittar sig själva (av och med Carolina Gynning och Carina Berg)
● Sweet But Psycho (av och med Josephine Qvist och Elin Woodie)
● Rollspelsklubben (av och med Isak Jansson)
● Allsvenskan med Jonas och Irma (av och med Jonas Dahlquist och Irma Helin)
● Supporterpoddarna (16 poddar av och med fans till de allsvenska lagen, samlade i hubben
Allsvenskan)
● Dagens brott

Foto: Spotify

Nästa bild
Nyheter från Spotifys musikstudio hösten 2021

Nyheter från Spotifys musikstudio hösten 2021

Foto: Spotify

Nästa bild
3 september:

3 september:

Veronica Maggio – “Varsomhelst/närsomhelst” (Studio It’s Hits)
Under våren 2021 fyllde Veronica Maggios ikoniska album “Satan i gatan” 10 år. Milstolpen firades i Spotify-studion och spellistan It’s Hits med en cover-EP från Sveriges popelit. Jubileum i all ära, men Veronica är en artist i ständig i utveckling och singeln “SE MIG” har blivit en av sommarens största hits. Vad passar då bättre än att följa upp dessa succéer med att själv kliva in i Spotify-studion och göra en egen Studio It’s Hits-inspelning? Låten “Varsomhelst/Närsomhelst” är en floor filler med discostråkar, full av all den intensiva längtan efter pulshöjande ögonblick som många av oss känner just nu. “Varsomhelst/Närsomhelst” släpps 3 september i spellistan It’s Hits.

Foto: Spotify

Nästa bild
17 september:

17 september:

A36 & B.Baby – “Going lit” (Studio 100)
A36 och B.Baby från Göteborg var båda en del av Klass 2020 i januari, ett initiativ där Spotifys 100-spellista lyfte fram de mest betydande genombrotten och lovande rösterna inför det nya året. Ett halvår senare intog A36’s “Samma gamla vanliga” förstaplatsen på Top50 i Sverige och klättrar på topplistan i resten av Norden. B.Baby har samarbetat med artister som Hanna Ferm och Adel. I Studio 100 möts stjärnskotten  A36 och B.Baby i “Going Lit”, en låt som lyfter deras hemstad och resan mot genombrotten. “Going Lit” släpps 17 september i spellistan 100.

Nästa bild
24 september:

24 september:

Tjuvjakt feat. Erik Lundin – “En sekund” (Studio It’s Hits)
Tjuvjakt är kollektivet som snart gjort musik tillsammans i ett decennium. De har alltid varit ett stort fan av Erik Lundin, vars album “Zebrapojken” pryder en av väggarna i studion. Erik fick vid en session höra en tidig skiss på låten “En sekund” som han hajade till på. Tjuvjakt och Erik kopplades ihop och en idé om ett samarbete föddes. I detta nu är dom i Spotifys studio och spelar in “En Sekund”, som släpps 24 september i spellistan It’s Hits och skildrar sensommarens melankoli perfekt.

Foto: Spotify

Nästa bild
Senare i höst:

Senare i höst:

LOVA (Studio It’s Hits)
23-åriga LOVA har väckt uppmärksamhet på och utanför hemmaplan med sin karaktäristiska pop, starka melodier och fyndiga texter. Nu när Spotify i Sverige för första gången utsett artister till RADAR, det internationella programmet för nästa generations artister, är LOVA en av dem. Vi är supertaggade inför att bjuda in LOVA till Spotify-studion och skapa musik för er att ta del av i höst. Vi får se vad det blir, men vi vet att det kommer låta LOVA och släppas i spellistan It’s Hits.

Nästa bild
Senare i höst:

Senare i höst:

Jimi Somewhere (Studio Oyster)
Jimi Somewhere heter egentligen Benjamin Schandy och kommer från vårt grannland Norge, men är redan en spelare på den internationella indiescenen. Studio Oyster bjuder in kreatörer som rör sig fritt mellan genrer och uttryck, och Jimi är ett perfekt exempel på det. Med sig till Spotify-studion kommer han ha artistkollegan och landsmannen Bearson för att spela in “Little Things” som släpps under hösten i spellistan Oyster.

Foto: Spotify

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!