Nöje

Prins Daniel öppnar upp om dementerade skilsmässoryktena

Fjolårets skilsmässorykten rörande kronprinsessparet Victoria och Daniel ledde till att hovet gick ut och offentligt dementerade det hela. Nu kommenterar prins Daniel för första gången skriverierna.

Foto: Shutterstock

Det var i början av 2022 som rykten om en förestående separation mellan kronprinsessparet Victoria och Daniel började florera. Enligt Aftonbladets hovexpert Jenny Alexandersson handlade ryktena – som hon kallade för “intensiva och ihållande” – om att något skulle ha hänt som gjort kronprinsessan “väldigt arg och besviken på Daniel”.

På grund av de envisa ryktena tog hovet ett historiskt beslut: de gick ut och dementerade dem i ett offentligt uttalande, där de skrev att påståendena helt saknade grund. Över ett år senare har prins Daniel själv kommenterat händelserna, detta i en intervju med SVT.

“Fick stora konsekvenser”

Det var under en intervju med SVT:s Carina Bergfeldt inför sin 50-årsdag som prins Daniel uttalade sig om förra vinterns uppståndelse kring honom och prinsessan Viktoria:

“Det här var en elak, falsk ryktesspridning som vi upplevde fick stora konsekvenser. Många vänner från olika delar av Sverige och även utomlands hörde av sig”, säger han och tillägger:

“Det nådde någon slags nivå, så vi kände att det här kan vi inte acceptera.”

Det unika inlägg som hovet publicerade på sociala medier för att få stopp på ryktena verkar ha haft önskad effekt, enligt prinsen:

“Jag tror inte att någon vettig människa tror på det där ryktet längre.”

“Prins Daniel 50 år” finns nu att streama på SVT Play.

Foto: Shutterstock

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!