Nöje

Prins Harry hävdar att brittiska kungahuset “undanhöll” information om telefonavlyssning

Tidigare i veckan dök prins Harry oväntat upp i London för att närvara vid rättegången mot Associated Newspapers, utgivaren av den brittiska tidningen Daily Mail. Han lämnade då ett vittnesmål där han hävdar att den brittiska kungafamiljen länge undanhöll viktig information gällande telefonavlyssning från honom, det skriver People.

Foto: Netflix

Hertigen av Sussex, Sir Elton John och Elizabeth Hurley är några av de kända britter som är inblandade i rättegången mot Associated Newspapers efter anklagelser om telefonavlyssning och andra integritetsintrång.

“Undanhöll tveklöst information från mig”

Rättegången påbörjades i högsta domstolen i Storbritannien i måndags, och prinsen har nu lämnat in ett vittnesutlåtande där han säger att han har haft en “olustig relation” till brittisk press sedan sin mors död 1997 – men att han anammat sin familjs inställning till det hela: “Klaga aldrig, förklara aldrig”.

När prinsen började dejta Meghan Markle ska han dock ha blivit “allt mer oroad över tillvägagångssättet att inte vidta åtgärder mot pressen i kölvattnet av våldsamma ihållande attacker, trakasserier och påträngande, och ibland rasistiska artiklar om Meghan.”

Han menar att situationen “förvärrades” under Meghans graviditet och vid ankomsten av deras son Archie 2019.

Hertigen av Sussex hävdar även att han 2018 blev medveten om att det brittiska kungahuset hade undanhållit viktigt information från honom:

“Institutionen undanhöll tveklöst information från mig under en lång tid, gällande [utgivarens] telefonavlyssning, och det är något som framkommit endast under senare år då jag har drivit mina egna ärenden med annan juridisk rådgivning och representation”, säger han.

Prinsen kallar utgivarens journalister för “brottslingar” och tillägger: “Den brittiska allmänheten förtjänar att få veta hela omfattningen av denna mörkläggning och jag känner att det är min plikt att avslöja den.”

Associated Newspapers nekar till de anklagelser som riktats mot dem.

Foto: Netflix

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!