Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

Prins Harry kallar Camilla “farlig” i ny intervju

I en intervju med CBS inför lanseringen av boken Spare kallar prins Harry sin styvmor Camilla för “farlig” på grund av hennes kontakter inom brittisk media. “Det fanns en öppen vilja från båda sidor att utbyta information”, säger han i ett klipp publicerat av BBC.

Foto: CBS 60 Minutes

Tisdagen den 10 januari släpps prins Harrys memoarer Spare, en bok som enligt förlaget Randomhouse illustrerar “en anmärkningsvärt berörande personlig resa från trauma till helande”.

Foto: CBS 60 Minutes

“Hade ett behov av att göra om sin image”

Inför lanseringen har prinsen ställt upp på två intervjuer, varav en för amerikanska CBS News i programmet 60 Minutes. I ett klipp från intervjun läser journalisten Anderson Cooper upp ett citat ur boken där Harry beskriver sin styvmor Camilla – som numera har fått titeln drottninggemål – som “farlig”. På frågan om vad han menar med detta svarar Harry:

“På grund av hennes behov av att göra om sin image. Det gjorde henne farlig på grund av de kontakter hon skapade inom brittisk media. Det fanns en öppen vilja från båda sidor att utbyta information.”

Han fortsätter:

“Med en familj uppbyggd på hierarkier och hon på väg att bli drottninggemål var det oundvikligt att vissa skulle få lida.”

Förlorade oskulden bakom en pub

Efter att Spare läcktes av misstag i Spanien i förra veckan har flera intima detaljer från memoarerna redan blivit omskrivna i media – och prins Harrys inställning till den nuvarande drottninggemålen är bara ett av de avslöjanden som görs i boken.

Bland annat skriver hertigen av Sussex att han dödade 25 talibaner under sin militärtjänstgöring i Afghanistan, samt att han provade kokain som tonåring. Han berättar även hur det gick till när han vid sjutton års ålder förlorade sin oskuld.

Prinsen berättar att den “förödmjukande” upplevelsen ägde rum på ett fält med en “äldre kvinna” som “behandlade honom som en hingst”:

“Jag besteg henne hastigt och efteråt daskade hon till mig på rumpan och skickade iväg mig”, skriver han enligt Daily Mail.

Spare - Prins Harry KÖP

Spare - Prins Harry

Pris: 269 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!