Nöje

Prins Harry och Meghan Markle ändrar barnens efternamn

Prins Harry och Meghans barn heter numera “Sussex” i efternamn, det rapporterar People. Namnbytet reflekterar parets kungliga titlar, en tradition som länge funnits inom brittiska kungafamiljen.

Foto: Shutterstock

Prins Harry, 39, och Meghan, 42, har anammat Sussex som sina barns efternamn, det rapporterar People.

Fick kungliga titlar efter drottning Elizabeths död

Parets barn var tidigare kända som Archie Mountbatten-Windsor och Lilibet Mountbatten-Windsor, men efter att Charles blev kung hösten 2022 uppdaterades deras namn till “prins Archie av Sussex” och “prinsessan Lilibet av Sussex” på kungafamiljens officiella hemsida.

Enligt People är det en tradition inom brittiska kungafamiljen att föräldrarnas titlar används som efternamn till barnen: till exempel kallas prins William och Kate Middletons tre barn officiellt för prins George av Wales, prinsessan Charlotte av Wales och prins Louis av Wales, eftersom deras föräldrars titlar är prins och prinsessa av Wales. I skolan är barnen dock kända som George Wales, Charlotte Wales och Louis Wales.

Kritiseras för ny hemsida

Harry och Meghan lanserade nyligen sin nya hemsida, sussex.com, där de använder sig av sina kungliga titlar – detta trots att de på grund av sin sorti från brittiska kungahuset 2020 inte längre får använda sig av dessa i vinstsyfte.

Enligt Aftonbladet har den nya hemsidan upprört kritiker som anser att den går stick i stäv med Harry och Meghans avståndstagande från kungahuset:

“Trots att de insisterat på att inte vilja vara en del av monarkin verkar parets nya varumärke vara nära kopplat till den institution som de offentligt slåss emot”, säger pr-experten Natalie Trice till Mirror, enligt tidningen.

Hemsidan innehåller information om de äkta makarnas välgörenhetsstiftelse “Archewell foundation”, såväl som information om “Archewell productions” – det produktionsbolag de grundade 2020.

Enligt hemsidan är syftet med Archewell productions att “belysa tankeväckande och mångsidiga berättelser som understryker vår gemensamma mänsklighet och hyllar gemenskap – genom manus och icke-manus på TV, film, dokumentärer och poddsändningar”.

Hittills har paret producerat Meghans numera nedlagda podcast Archetypes genom produktionsbolaget, och i fjol rapporterade Forbes att de har köpt rättigheterna till Carley Fortunes bok Meet Me At The Lake, som de ämnar filmatisera i samarbete med Netflix.

Det var även genom Archewell Productions som det var tänkt att Meghan skulle vara med och producera Pearl, en animerad Netflix-serie för barn. På grund av nedskärningar slopades dock projektet 2022, detta enligt Deadline.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!