Nöje

Prins William och Kate Middletons första kungliga porträtt får blandade reaktioner

Nyligen avtäcktes Prins William och Kate Middletons första gemensamma porträtt – men verket har gett upphov till blandade reaktioner. “De poserar som skyltdockor”, skriver en journalist.

Foto: Instagram @theroyalfamily

Kate Middleton och prins Williams har fått sitt första gemensamma porträtt, en målning signerad den hyllade brittiske konstnären Jamie Coreth.

I samband med avtäckningen på ett av Cambridges universitets museum i slutet av juni berättade Coreth om det ärofyllda uppdraget:

“Det har varit det mest extraordinära privilegiet i mitt liv att bli utvald att måla det här verket”, sa konstnären. ”Jag ville porträttera [Kate och William] som både avslappnade och lättillgängliga, samt eleganta och värdiga. Eftersom det är det första porträttet som avbildar dem tillsammans, och särskilt under deras tid som hertig och hertiginna av Cambridge, ville jag att bilden skulle skapa en känsla av balans mellan deras offentliga och privata liv.”

Bar klänning från brittiskt märke

I det 110 centimeter höga porträttet bär prins William en mörk kostym och blå slips, medan Kate bär en klänning från det brittiska märket The Vampires Wife. Den smaragdgröna klänningen, som har setts på både Sienna Miller och Alexa Chung, ansågs vara en “vändpunkt” för Kates personliga stil när hon bar den för första gången 2020.

Kate matchande klänningen med skor från Manolo Blahnik, samt smycken av historisk betydelse: dels en brosch av pärlor, diamanter och silver från drottning Elizabeths egen samling och som monarken har synts bära vid ett flertal tillfällen, samt ett par droppformade pärlörhängen och ett pärlarmband som tidigare tillhört prinsessan Diana.

“Poserar som skyltdockor”

Verket har gett upphov till blandade reaktioner, då vissa menar att kungligheterna ser stela ut i porträttet:

“Paret poserar som skyltdockor gjorda för att marknadsföra en modern monarki. Men om du vill se en avbildning av dem är det förmodligen bättre att gå till Madame Tussauds”, skriver Rachel Campbell-Johnston i The Times.

En annan som inte är imponerad är Daily Mails krönikör A.N. Wilson:

“Den riktiga hertiginnan av Cambridge muntrar upp alla med sitt strålande leende. Men personen i den här målningen är vemodig, lite missnöjd och faktiskt oigenkännlig som vår Kate”, skriver han.

Källa: Vogue, CNN, Hyperallergic

Foto: Instagram @theroyalfamily

Nästa bild

Foto: Instagram @theroyalfamily

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!