Nöje

Prinsessan Estelle fyller 10 år – firar med ny födelsedagsbild

Idag fyller prinsessan Estelle tio år och hon kan räkna med att bli rejält firad av familjen med kalas på Haga Slott. Dagen firas också med en nytagen födelsedagsbild!

Foto: Linda Broström/Kungl Hovstaterna

I kronprinsessfamiljen firas födelsedagarna alltid med allt som hör till. Tårta på sängen och födelsedagspresenter varvas med sång av mamma Victoria, pappa Daniel och lillebror Oscar.

Nummer två i tronföljden

Estelle Silvia Ewa Mary är Prinsessa av Sverige, Hertiginna av Östergötland och föddes den 23 februari 2012 som första barn till Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel. Hon är den andra i tronföljden efter Kronprinsessan. Inför sin födelsedag har hon fotograferats på Kungliga Slottet.

Vanlig skoldag och kalas för familjen

Under dagen går prinsessan i skolan, i tredje klass på Campus Manilla på Djurgården, och det är en vanlig arbetsdag för föräldrarna. Victoria ska bege sig till Försvarsmaktens högkvarter på Östermalm och Daniel har ett möte med ett antal njurforskare på Kungliga Slottet. På eftermiddagen kommer firandet ske privat för familjen. Med största sannolikhet ansluter kungen och drottningen och kanske även Carl-Philip med familj. Moster Madeleine och kusinerna får dock nöja sig med att gratta Estelle digitalt.

Foto: Linda Broström/Kungl Hovstaterna

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!