Nöje

Prinsessan Sofia om livet som prinsessa: “Jag har tyckt att det har varit jättejobbigt”

När Prinsessan Sofia gifte sig med Prins Carl Philip  förändrades hennes liv för alltid. Hon blev inte bara Sveriges prinsessa, utan också en offentlig person inför hela svenska folket. Nu berättar Prinsessan Sofia om svårigheterna hon upplever i sin roll som prinsessa.

Foto: Getty images / Albert Nieboer / IBL Bildbyrå

I programmet “Året med kungafamiljen”, som sänds på SVT på nyårsdagen, berättar Prinsessan Sofia om hur livet förändrats sedan hon blev prinsessa, men också hur det förändrats sedan hon blev mamma. Det mesta upplever Prinsessan Sofia som positivt, men hon delar även det med sig av de baksidor som hon upplever i sin roll som prinsessa.

– Det svåraste har nog varit att vara bekväm med att folk vet vem man är oftast och att hitta balansen mellan att känna att man är sig själv tillsammans med sin roll och den förväntan som andra har på en, berättar hon i programmet.

Prinsessan Sofia berättar också att hon lärt sig att leva med sina känslor inför offentligheten, trots att hon tyckt det varit jobbigt.

– Jag har tyckt att det har varit jättejobbigt. För några år sedan så visste jag inte om jag skulle klara av hela den biten – att vara så offentlig. Jag tycker att det är mycket bättre nu. Jag tror att vi människor är väldigt anpassningsbara och jag har nog funnit en acceptans i det här. Jag har inget annat val just nu och man lär sig att leva med det.

När hon får frågan om hon någonsin ångrat att hon blivit prinsessa svarar hon att hon inte ångrar någonting.

– Då skulle jag också gå miste om mitt livs kärlek och mina två barn och den fantastiska möjligheten som mitt uppdrag ger mig i dag. Så jag ångrar det inte.

Källa: SVT, DT

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!