Nöje

Prisvärda resor sommaren 2022

Hotell- och resesöksajten momondo.se har tittat på svenskarnas resesökningar inför sommaren 2022. Utifrån det tipsar momondo om de mer och mindre prisvärda destinationerna, vilka veckor det är bäst att resa på samt listar vart svenskarna söker sig i sommar.

Alicante, Spanien

 Sommaren närmar sig och semesterresor utomlands väntar för många svenskar. Det märks inte minst genom att det generella söktrycket på resor ökar kraftigt hos svenskarna vilket nu i maj passerat det tryck som fanns innan pandemin slog till.

– För sommaren 2022 blir det tydligt att svenskarna främst söker sig till sydeuropeiska länder, där två länder sticker ut. Vi ser att Spanien och Turkiet är mest eftersökta för sommarsemestern med hela sju av tio placeringar av de mest sökta destinationerna på topp 10-listan, säger Per Christiansen, talesperson för momondo. 

Turkiet, Istanbul

Så reser man prisvärt sommaren 2022

Under sommaren 2022 är det många svenskar som söker sig utomlands och både flyg- och hotellpriserna pressas under högsäsongen juli och augusti. Den veckan där man i snitt kan spara in mest på flygbiljetten är under sensommaren i vecka 36 då man kan spara ca 9 procent jämfört med snittpriset för internationella flygresor under året. När det gäller hotellpriserna så är det veckan i slutet av maj, vecka 22, den man kan spara in som mest med ca 22 procent, jämfört med snittpriserna för hotell på internationella destinationer.

Andalusien, Spanien

 – Om man inte bokat flygresor för sommaren ännu och vill hålla ned kostnaderna går det fortfarande att hitta prisvärda biljetter. Försök i så fall undvika de dyraste veckorna i slutet av juni och under juli, veckorna 26 till 29. Försök istället titta på att resa innan högsäsongen vecka 22 till 25 eller senare i augusti eller september för att få ut mest resa av pengarna där särskilt vecka 30, 31 och 33 har generellt billigare flygbiljetter, säger Per Christiansen. 

Svenskarnas topp 10 mest eftersökta destinationer för sommaren 2022

  1. Malaga, Spanien 
  2. Alicante, Spanien 
  3. Istanbul, Turkiet
  4. Palma de Mallorca, Spanien
  5. Barcelona, Spanien
  6. Beirut, Libanon
  7. Bangkok, Thailand
  8. Antalya, Turkiet
  9. Ankara, Turkiet
  10. Split, Kroatien  

Topp 5 prisvärda internationella destinationer i sommar:

 

 Minst prisvärda resorna i sommar:

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!