Nöje

Publikfavoriten Lucas från “Sveriges Mästerkock” startar eget sommarcafé

Lucas Eriksson blev snabbt en publikfavorit under de inledande avsnitten av “Sveriges Mästerkock.” Med sin genuina framtoning och smaksäkerhet har han helt klart gått hem hos tittarna. Nu meddelar han att han öppnar ett eget sommarcafé.

Foto: TV4

Han har inte bara imponerat stort på juryn i årets omgång av “Sveriges Mästerkock” – Lucas Eriksson har också blivit en storfavorit hos tittarna. Genom att hela tiden vara sig själv och genom ett ibland påfallande lugn och obryddhet har har blivit en av årets stora favoriter i programmet.

Öppnar kafé i Oskarshamn

Till vardags bor Lucas Eriksson tillsammans med sambon Felicia och till sommaren har paret planer på att öppna ett sommarcafé i Oskarshamn. Tanken är att det ska ske i samarbete med konditoriet “Stigs konditori” som drivs av Lucas syster och mamma. “Det kommer vara så att jag åker upp och bakar, och att mor och syster bakar med, att vi säljer deras grejer hos oss i Oskarshamn. Jag kommer att göra lite tårtor och sånt, mackor kommer vi att ha”, säger han till TV4, och berättar även att sommarcaféet ska gå under namnet “Café Fridens”.

I en intervju med Dagens Vimmerby berättar han mer ingående om planerna. “Sommarcaféet ligger i småbåtshamnen i området Ernemar. Det blir på test under åtta veckor i sommar. Tanken är att sprida Stigs konditori och testa hur det funkar på en annan plats”, säger han.

Lucas Eriksson är en av deltagarna i årets omgång av “Sveriges mästerkock” och har imponerat stort på juryn och tittarna. Till vardags arbetar han som lastbilsbyggare och även på familjens konditori i Gullringen.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!