Nöje

Rabarber- och jordgubbscheesecake

En krämig cheesecake gör alltid succé på kalaset eller middagen. Här hittar du receptet på en rabarber- och jordgubbscheesecake som går hem hos både stora och små!

Foto: Dansukker

Vem älskar inte en god cheesecake? Denna rabarber- och jordgubbscheesecake går utmärkt att förbereda dagen innan – allt du behöver göra innan servering är att garnera den med dina favoritbär.

Rabarber- och jordgubbscheesecake

Rabarber- och jordgubbscheesecake

Ingredienser:

Botten
250 g digestivekex
1/2 dl Dansukker Svenskt Brun Farin Strö
125 g smör, smält

Fyllning
500 g färskost
Skal från 1 citron, gärna obesprutad
2 msk citronsaft
1 1/2 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
3 1/2 dl vispgrädde

Rabarber- och jordgubbskompott
200 g rabarber
200 g jordgubbar
1 dl Dansukker Gelésocker Multi

Garnering
Färska jordgubbar

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°C, över- och undervärme.

Krossa digestivekexen. Blanda med smör och brun farin och tryck ut i en form, cirka 20 cm i diameter med löstagbar botten. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna.

Vispa ihop samtliga ingredienser till fyllningen förutom grädde till en jämn smet. Tillsätt grädde och vispa luftigt. Lägg på bottnen och ställ i kylen.

Förbered kompotten. Sjud rabarberbitar och jordgubbar tills mjukt. Tillsätt gelésocker och låt koka i cirka 4 minuter. Ta av från plattan och mixa slät. Häll kompotten över cheesecaken och ställ in i kylen i minst 4 timmar, gärna över natten. Garnera med färska jordgubbar.

Foto: Dansukker

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!