Nöje

Rädda julen med chokladbollar med julkryddor – doppade i choklad

Ta världens enklaste och godaste bakverk till en ny nivå, genom att addera julkryddor i smeten – och doppa bollarna i mörk choklad. Sätt pricken över i:et med finhackade nötter och du kan räkna med julkänsla på ett kick!

Du behöver:

100 g smör

1 ½ dl socker

½ dl kakao

1 msk vaniljsocker

5 dl havregryn

2 msk kaffe

1 tsk kanel

½ tsk ingefära

½ tsk kardemumma

 

Topping:

400 g mörk choklad

Finhackad pistage

 

Gör så här:

1. Rör ihop socker och smör smidigt. Blanda ner resterande ingredienser och forma till bollar.

2. Ställ in bollarna i frysen så att de stelnar något, ca 15 minuter.

3. Smält choklad över vattenbad och doppa sedan bollarna i chokladen.

4. Placera alla bollarna på bakplåtsklädd form och strö över nötter. Låt stelna helt.

 

Recept & foto: Cassandra Lundgren

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!