Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Rädda julen med chokladbollar med julkryddor – doppade i choklad

Ta världens enklaste och godaste bakverk till en ny nivå, genom att addera julkryddor i smeten – och doppa bollarna i mörk choklad. Sätt pricken över i:et med finhackade nötter och du kan räkna med julkänsla på ett kick!

Du behöver:

100 g smör

1 ½ dl socker

½ dl kakao

1 msk vaniljsocker

5 dl havregryn

2 msk kaffe

1 tsk kanel

½ tsk ingefära

½ tsk kardemumma

 

Topping:

400 g mörk choklad

Finhackad pistage

 

Gör så här:

1. Rör ihop socker och smör smidigt. Blanda ner resterande ingredienser och forma till bollar.

2. Ställ in bollarna i frysen så att de stelnar något, ca 15 minuter.

3. Smält choklad över vattenbad och doppa sedan bollarna i chokladen.

4. Placera alla bollarna på bakplåtsklädd form och strö över nötter. Låt stelna helt.

 

Recept & foto: Cassandra Lundgren

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!