Nöje

Rättegång mot Shakira ställs in – betalar miljoner i böter

Världsartisten Shakira har ingått en förlikning med den spanska skattemyndigheten efter att ha riskerat både fängelsestraff och böter på hundratals miljoner kronor, det rapporterar flera medier.

Foto: Instagram @shakira

Det var under måndagen som rättegången mot Shakira skulle ha tagit sin början i Barcelona. Shakira har anklagats för att ha undanhållit spanska staten motsvarande cirka 166 miljoner kronor i skatt för inkomster mellan 2012 och 2014. Enligt fallets åklagare var Hips Don’t Lie-sångerskan bosatt i Spanien under denna tid, något som hon själv har förnekat.

“Har barnens bästa i åtanke”

Åklagarna yrkade på att Shakira skulle dömas till åtta års fängelse samt böter på 275 miljoner kronor för de skattebrott hon anklagades för. Rättegången var planerad fram till den 14 december men ställs nu in efter förlikningen, som innebär att artisten istället betalar nära 86 miljoner kronor i böter.

I ett uttalande som BBC har publicerat berättar Shakira om beslutet att undvika rättegången:

“Genom hela min karriär har jag alltid strävat efter att göra det som är rätt och att vara en positiv förebild för andra. Oturligt nog, och trots dessa ansträngningar, har skatteverket i Spanien drivit ett fall mot mig, liksom de har mot många professionella idrottsmän och andra kända individer, och tömt dem på energi, tid, och sinnesfrid i flera år.”

Hon fortsätter: “Samtidigt som jag var fast besluten att försvara min oskuld i en rättegång som mina advokater var övertygade skulle ha dömts till min fördel, har jag tagit beslutet att äntligen lösa den här frågan med mina barns bästa i åtanke, de vill inte se sin mamma offra sitt personliga välmående i den här tvisten.”

Shakira tillade att hon behövde “gå vidare efter de senaste årens stress och känslomässiga belastning och fokusera på de saker jag älskar – mina barn och de framtida möjligheter som min karriär erbjuder”.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!