Vegetarisk ramen med svamp och grönkål
Publicerad den 9 februari 2022 av Metro Mode
Här bjuder vi på ett klassisk recept på ramen med svamp, sesam och miso. Underbart gott med miso och sesam som bas – det är så smakrikt och går enkelt att göra på det som finns i kylskåpet.

I detta goda vegetariska recept används bland annat svamp, grönkål och morot. Finns det något godare än en varm soppa att värma sig med i väntan på våren?
Vegetarisk ramen
Vegetarisk ramen 2 portioner Buljong: 1,5 liter vatten 1 tärning grönsaksbuljong eller lantbuljong ca 4 cm färsk ingefära 1/2 röd chili 2 vitlöksklyftor Koka upp vatten med buljong, ingefära, chili och vitlök. Låt puttra minst 15 minuter men gärna mer så alla smakerna sätter sig. Grönt och kryddor: 100 g nudlar, Anja använde fullkornsnudlar från Kung Markatta 100 g shiitakesvamp 100 g champinjoner 100 g böngroddar 3 msk japansk soja 3 blad grönkål 1 morot 1 msk rapsolja 1 msk sesamolja 1 msk vit misopasta Topping: koriander svarta sesamfrön Gör så här: Hacka svampen i stora bitar och stek gyllenbrun och mjuk i rapsolja. Sila buljongen när den är klar och häll tillbaka i kastrullen. Koka upp och tillsätt soja och sesamolja. Tillsätt nudlarna i buljongen och låt det koka enligt anvisning på paketet, cirka 4 minuter. Ta kastrullen från värmen och tillsätt hackad salladslök, böngroddar och misopasta. Toppa med koriander och sesamfrön. Njut!