Nöje

Vegetarisk ramen med svamp och grönkål

Här bjuder vi på ett klassisk recept på ramen med svamp, sesam och miso. Underbart gott med miso och sesam som bas –  det är så smakrikt och går enkelt att göra på det som finns i kylskåpet.

I detta goda vegetariska recept används bland annat svamp, grönkål och morot. Finns det något godare än en varm soppa att värma sig med i väntan på våren?

Vegetarisk ramen

Vegetarisk ramen

Vegetarisk ramen
2 portioner

Buljong:
1,5 liter vatten
1 tärning grönsaksbuljong eller lantbuljong
ca 4 cm färsk ingefära
1/2 röd chili
2 vitlöksklyftor
Koka upp vatten med buljong, ingefära, chili och vitlök. Låt puttra minst 15 minuter men gärna mer så alla smakerna sätter sig.

Grönt och kryddor:
100 g nudlar, Anja använde fullkornsnudlar från Kung Markatta
100 g shiitakesvamp
100 g champinjoner
100 g böngroddar
3 msk japansk soja
3 blad grönkål
1 morot
1 msk rapsolja
1 msk sesamolja
1 msk vit misopasta

Topping:
koriander
svarta sesamfrön

Gör så här: 
Hacka svampen i stora bitar och stek gyllenbrun och mjuk i rapsolja. Sila buljongen när den är klar och häll tillbaka i kastrullen. Koka upp och tillsätt soja och sesamolja. Tillsätt nudlarna i buljongen och låt det koka enligt anvisning på paketet, cirka 4 minuter. Ta kastrullen från värmen och tillsätt hackad salladslök, böngroddar och misopasta.
Toppa med koriander och sesamfrön. Njut!

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!