Recept: Baked Oats med äpple och blåbär
Publicerad den 15 november 2020 av Metro Mode
Här bjuder vi på en av höstens frukostfavoriter – Baked oats. Tänk dig en härlig kombination mellan havregrynsgröt och äppelpaj!

Basen är havregryn, mjölk, ägg och bakpulver – sen kan du variera utifrån vilka bär, frukt och kryddor du har hemma. Du hittar Anja Forsnors goda recept nedan!
- Anja Forsnor Metro Mode
Baked oats med äpple och blåbär
2-4 portioner 2 dl havregryn 2 dl mandelmjölk 1 rivet äpple 1 dl blåbär 1 ägg 2 tsk honung 1/2 tsk bakpulver 1 tsk kallpressad kokosolja 1 tsk kanel 1/2 tsk kardemumma en nypa vaniljpulver en nypa flingsalt Gör så här: 1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en liten ugnsform med kokosolja. 2. Blanda havregryn och bakpulver och krydda med kanel, kardemumma och flingsalt. 3. Riv ett äpple och blanda ner i grynblandningen tillsammans med honung och rör om, tillsätt blåbären. 4. Vispa ägg och mandelmjölk och häll över grynblandningen. 5. Baka i mitten av ugnen i cirka 30-35 minuter tills gröten fått en härlig gyllenbrun färg. 6. Servera med bär och kall mandelmjölk.