Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Smakrik blomkålsstek med ost

Är du på jakt efter ett härligt vegetariskt alternativ med massa goda smaker? Satsa på en smakrik blomkålsstek som tillagas i ugnen med härlig ost!

Foto: Hungry Happens

En härligt gyllenbrunt gräddad blomkålsstek är ett perfekt alternativ för den som vill ha en smakrik vegetarisk “stek”. Spana in det härliga receptet nedan, med smak av parmesan och persilja!

@hungryhappens

Cheesy Cauliflower ‘Steaks’ (easy recipe is on my site: HungryHappens.Net)

♬ original sound – HUNGRY HAPPENS

Blomkålsstek

Blomkålsstek

Du behöver
1/2 dl olivolja
2 msk parmesanost, riven
1/2 tsk lökpulver
1/2 tsk vitlökspulver
1/2 tsk paprika
1 blomkålshuvud
1 dl strimlad mozzarellaost
salt och peppar efter smak
valfritt: färsk persilja garnering

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.

Blanda olja, riven parmesan, alla kryddor samt salt och peppar i en liten skål.

Ta bort bladen från botten av din blomkål och låt stjälken sitta kvar. Dela blomkålen på mitten.

Skär sedan de två delarna på mitten för att skapa dina “biffar”. Överför dem till din bakplåt och pensla såsen med oljan överallt (överst, botten och sidorna).

Grädda i ugnen i ungefär 20 minuter tills stjälken är mjuk och gyllenbrun. För air fryer gäller ca 15 minuter för airfryer (vänd halvvägs)

Ta ut blomkålen ur ugnen och strö över den rivna osten. Sätt tillbaka i ugnen tills osten är smält.

Klart!

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!