Nöje

Har du testat den hälsosamma pizzatrenden? – Så gör du brödfri löjromspizza

Den hälsosamma pizzan från For Real! Foods med brödfri botten bakad på svenskodlad vitkål eller svensk kvalitetskyckling är redan ett självklart val för många medvetna pizzaälskare. Nu lanseras hela sortimentet på nytt, i ny förpackning med uppdaterat recept. 

Att pizzatrenden från USA, där den traditionella botten bytts ut mot brödfria varianter, kommit till Sverige är glädjande för alla pizzaälskare som vill ta sig en god slice samtidigt som de boostar kroppen med näring. Enligt en ny studie kommer mer än 40 procent av den energi vi svenskar äter från ultraprocessad färdigmat med lite näring och hög andel socker. Men just fryspizzan finns nu som en nyttig njutning tack vare två svenska hälsoentreprenörers ihärdiga experimenterande i den lilla fabriken i båthallen i Skärhamn. 

Rik på vitaminer, protein och fibrer

Suget efter de hälsosamma pizzorna är stort. Bara i år väntas hela 100 000 pizzor lämna frysen för tallriken. Fryspizzorna bakas utan tillsatser med noga utvalda råvaror, en stor mängd passion och är fyllda av nyttigheter. Förutom att de innehåller en betydande mängd av hela 20 vitaminer och mineraler, så är de helt fria från spannmål och gluten. Pizzan är även rik på protein och en källa till fibrer. Nu lanseras sortimentet med uppdaterat recept i såväl bottnar som toppings – nya smaksensationer som bara måste provsmakas.

Pizzorna kommer i fem färdigtoppade varianter, 3 med vitkålsbotten och 2 med kycklingbotten, i smakerna Mozzarella Pesto, Taco (kyckling, grön paprika och jalapeño) Verdure (mozzarella, pesto, grillad zucchini, squash och paprika) samt Capricciosa.

För de som vill skapa sin egen nyttiga favoritpizza säljs vitkålsbottnarna utan topping i tvåpack. Här är receptet till en oemotståndligt god och brödfri löjromspizza – perfekt som tilltugg på höstens mingel. 

Brödfri Löjromspizza

Brödfri Löjromspizza

Du behöver:

1 paket For Real! Foods Pizzabottnar – Vitkålsbotten

Löjrom

2 Fasta potatisar

2,5 dl Crème fraiche

1 Rödlök

1 Citron

Salt & peppar

Riven parmesan

En knippe dill

Olivolja

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250 grader och låt plåten/pizzastenen stå i ugnen under uppvärmning.
  2. Bred på crème fraiche på bottnarna hela vägen ut i kanten och strö över parmesan.
  3. Skär potatis i tunna skivor, gärna med mandolin, och fördela på pizzan.
  4. Ringla över lite olivolja och grädda i ugnen på bakplåtspapper i ca 6 min.
  5. Toppa med hackad rödlök, löjrom, crèmefraiche, dill, citronskivor, salt och peppar.

 

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!