Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

Recept: Cheesecake med mango och pistagenötter

Är du på jakt efter en riktigt god och lyxig efterrätt som passar ypperligt i påsk? Spana in detta härliga recept på cheesecake med smak av mango och pistagenötter.

Foto: Cervera/Pexels

Påsken är en tid av god mat och umgänge med nära och kära. Ta tillfället i akt och bjud in till en härlig middag eller fika där du låter denna solgula smakrika cheesecake med smak av mango och pistagenötter vara kronan på verket! Spana in det smarriga receptet nedan!

Cheesecake med mango och pistagenötter KÖP

Cheesecake med mango och pistagenötter

Du behöver: 

10-12 bitar
Tid 30 min + 3 tim och 30 min i kyl

12 digestivekex
75 g smör
1 tsk kardemummakärnor
400 g cream cheese
3 dl yoghurt (10 %)
3 dl florsocker
1 lime, finrivet skal och pressad saft
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 gelatinblad
225 g fryst mango, tinad
2 gelatinblad
1 dl pistagenötter
ätbara blommor

Gör så här: 

Mixa kexen till ett fint smul i en matberedare monterad med kniv. Smält smöret och stöt kardemumman i en mortel. Blanda kaksmulorna med smör och kardemumma. Tryck ut blandningen i botten av en form (ca 24 cm) med löstagbar kant.

Vispa ihop cream cheese och yoghurt. Tillsätt florsocker, finrivet limeskal (endast det gröna), limesaft, vaniljsocker och salt. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Smält dem med ca 2 msk av vattnet i en kastrull på låg värme. Vänd ner gelatinet i smeten under omrörning. Häll smeten över kakbotten i formen. Låt stelna i kylen minst 3 tim.

Mixa mangon till en slät puré. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min. Smält dem med ca 2 msk av vattnet i en kastrull på låg värme. Blanda gelatinet med mangopurén och bred över den kalla cheesecaken. Låt stelna i kylen ca 30 min.

Dekorera med finhackade pistagenötter och ätbara blommor innan servering.

Foto & recept: Cervera

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!