Cheesecake med mango och pistagenötter
Publicerad den 1 mars 2023 av Metro Mode
Är du på jakt efter en riktigt god och lyxig efterrätt som passar ypperligt i påsk? Spana in detta härliga recept på cheesecake med smak av mango och pistagenötter.

Påsken är en tid av god mat och umgänge med nära och kära. Ta tillfället i akt och bjud in till en härlig middag eller fika där du låter denna solgula smakrika cheesecake med smak av mango och pistagenötter vara kronan på verket! Spana in det smarriga receptet nedan!
Cheesecake med mango och pistagenötter
Du behöver: 10-12 bitar Tid 30 min + 3 tim och 30 min i kyl 12 digestivekex 75 g smör 1 tsk kardemummakärnor 400 g cream cheese 3 dl yoghurt (10 %) 3 dl florsocker 1 lime, finrivet skal och pressad saft 1 tsk vaniljsocker 1 krm salt 3 gelatinblad 225 g fryst mango, tinad 2 gelatinblad 1 dl pistagenötter ätbara blommor Gör så här: Mixa kexen till ett fint smul i en matberedare monterad med kniv. Smält smöret och stöt kardemumman i en mortel. Blanda kaksmulorna med smör och kardemumma. Tryck ut blandningen i botten av en form (ca 24 cm) med löstagbar kant. Vispa ihop cream cheese och yoghurt. Tillsätt florsocker, finrivet limeskal (endast det gröna), limesaft, vaniljsocker och salt. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Smält dem med ca 2 msk av vattnet i en kastrull på låg värme. Vänd ner gelatinet i smeten under omrörning. Häll smeten över kakbotten i formen. Låt stelna i kylen minst 3 tim. Mixa mangon till en slät puré. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min. Smält dem med ca 2 msk av vattnet i en kastrull på låg värme. Blanda gelatinet med mangopurén och bred över den kalla cheesecaken. Låt stelna i kylen ca 30 min. Dekorera med finhackade pistagenötter och ätbara blommor innan servering. Foto & recept: Cervera