Nöje

Ciabatta med mozzarellakräm

Satsa på en riktigt smarrig ciabatta med mozzarellakräm, för att förgylla en mysig vardagskväll eller servera på festen! Nedan delar vi det goda receptet framtaget av Catarina König.

Foto: Granarolos

Catarina König har tagit fram mackornas macka. Mozzarella mixas till en härlig kräm som samsas med basilikamarinerade tomater och parmaskinka på en krispig ciabatta. Enkelt och alldeles underbart. Spana in det härliga receptet nedan!

Ciabatta med mozzarellakräm

Ciabatta med mozzarellakräm

Tillagning: 25 minuter Ingredienser: 4 personer
Du behöver:

4 ciabatta

2 paket Granarolo Mozzarella eller 1 paket Granarolo Mozzarella Maxi

0,5 dl Smetana

250 g mixtomater (röda, gula gröna)

0,5 dl Olivolja De Cecco Classico

1⁄2 kruka basilika

1 liten vitlöksklyfta

1⁄2 citron, rivet skal

8 skivor parmaskinka

20 g ruccola

Flingsalt & svartpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Skär tomaterna i små kvartar och lägg i en skål. Mixa olivolja, basilikablad och vitlök. Riv i citronzest och smaka av med salt och mycket nymalen svartpeppar. Rör ner tomaterna. Mixa mozzarella och smetana slät, smaka av med salt. Dela ciabattan över mitten, ringla olivolja på insidan. Rosta i ugnen med insidan uppåt i 6–8 min tills den blir krispig på ytan.
Lägg parmaskinka på de fyra ciabattabottnarna. Klicka på rikligt med mozzarellakräm och lägg på de basilikamarinerade tomaterna. Toppa med ruccola och basilikablad, avsluta med ciabattalocket.

Foto: Granarolos

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!