Nöje

Recept: Glutenfria scones med saffran

Här bjuder vi på Hanna Göranssons recept på underbart goda glutenfria scones med saffran! Alldeles mjuka och saftiga – och allra godast när de är varma.

Foto: Unsplash

Nybakta scones är en riktig favorit. Nedan hittar du en ljuvligt recept på glutenfria scones med smak av saffran!

Glutenfria scones med saffran

Glutenfria scones med saffran

Du behöver: (för 6 scones)

1 dl majsmjöl
1 dl quinoamjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk fiberhusk
1 krm örtsalt
2 msk kokosolja
1/4 krm saffran (ca 0.25g)
2 1/2 dl valfri mjölk, t.ex mandelmjölk 

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 C.

Smält kokosoljan tillsammans med mjölken i en kastrull på låg värme.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke och häll i mjölkblandningen. Rör om väl till en jämn. Låt stå 5 minuter.

Dela degen i 6 delar och forma med hjälp av fuktade händer små bullar. Grädda i ca 15 minuter, låt svalna något innan servering.

Ät och njut! Förvara scones som blir över kylt eller i frysen.

Fri från: Gluten, raffinerat socker, merjeriprodukter, ägg, nötter.

 

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!