Recept: Glutenfritt bröd med hasselnötter

Publicerad den 15 november 2020 av Metro Mode

Här bjuder vi på Hanna Göransson recept på glutenfritt bröd med hasselnötter.

Foto: Hanna Göransson Metro Mode

Du behöver:
1 medelstor riven morot
1/2 rivet äpple
2 1/4 dl hasselnötsmjöl
2 1/4 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
2 msk kokosolja
1/2 dl russin
1/2 dl hackade hasselnötter
2 vispade ägg
1/2 dl blandade frön
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1/2 tsk kanel
1 nypa salt
1 1/2 dl hasselnötsmjölk eller annan valfri mjölk

Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål, häll därefter i dom blöta och blanda ordentligt. Fetta in en brödform, gärna med mer kokosolja. Smeten ska inte täcka hela vägen upp. Välj form så att minst 2cm finns kvar till kanten för att brödet ska kunna svälla lite. Häll i smeten och toppa med lite mer frön, russin och hackade nötter, placera i mitten av ugnen. Ca 30-40 minuter. Brödet ska ha en lätt ”krispig” yta. Låt brödet svalna en stund, lossna kanterna med en kniv innan du vänder upp och ner på pannan.

Mer från Metro Mode

  1. Edward af Sillén – ett varmt sommarprat fullt av skratt, självdistans och showbiz-glädje

  2. Sommarpratare 2025 - Här är hela listan för Sommar i P1

  3. Beverly Hills 90210 - Alla säsonger äntligen på TV4 Play

  4. Mel B har gift sig - en magisk ceremoni i St. Paul’s Cathedral

  5. Därför är det så svårt att gå vidare efter ett uppbrott - 10 vanliga orsaker

  6. “No Makeup” på första dejten - TikToks nya dare

  7. Frozen Aperol Spritz – så gör du populära drycken