Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Recept: Glutenfritt bröd med hasselnötter

Här bjuder vi på Hanna Göransson recept på glutenfritt bröd med hasselnötter.

Foto: Hanna Göransson Metro Mode

Du behöver:
1 medelstor riven morot
1/2 rivet äpple
2 1/4 dl hasselnötsmjöl
2 1/4 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
2 msk kokosolja
1/2 dl russin
1/2 dl hackade hasselnötter
2 vispade ägg
1/2 dl blandade frön
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1/2 tsk kanel
1 nypa salt
1 1/2 dl hasselnötsmjölk eller annan valfri mjölk

Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål, häll därefter i dom blöta och blanda ordentligt. Fetta in en brödform, gärna med mer kokosolja. Smeten ska inte täcka hela vägen upp. Välj form så att minst 2cm finns kvar till kanten för att brödet ska kunna svälla lite. Häll i smeten och toppa med lite mer frön, russin och hackade nötter, placera i mitten av ugnen. Ca 30-40 minuter. Brödet ska ha en lätt ”krispig” yta. Låt brödet svalna en stund, lossna kanterna med en kniv innan du vänder upp och ner på pannan.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!