Recept: Ida Wargs pumpasoppa (vegansk)
Publicerad den 18 oktober 2020 av Metro Mode
Här kommer ett recept på en magiskt god pumpasoppa som verkligen har blivit en favorit här på redaktionen!
Foto: Ida Warg/Metro Mode
Ingredienser:
400 g butternut pumpa
2 vitlöksklyftor
2 gula lökar
2 tsk koksolja
1 tsk curry
1 tsk gurkmeja
2 tsk färsk ingefära
salt, peppar
3,5 dl kokande vatten
2,25 dl matlagningsgrädde av havre eller soja
Gör så här:
Skala och skär pumpan i små bitar. Bryn lök och vitlök i kokosolja tills den är gyllene. Lägg sedan ner pumpan och i ca 10 min med omrörning. Häll sedan på vattnet och låt puttra i ca 20 min. Lägg sedan ner allt i en mixer och mixa till en slät soppa. Lägg ner soppan i en kastrull och addera den veganska matlagningsgrädden. Färdig!