Nöje

Recept: Ida Wargs sötpotatis flatbread

Här kommer det magiska recept på Ida Wargs goda sötpotatis flatbread! Receptet är jätte enkelt och passar även de som äter glutenfritt om man gör havremjölet på glutenfria havregryn.

Foto: Ida Warg/Metro Mode

Ingredienser:
2 dl mosad sötpotatis
1 dl bovete mjöl
1 dl havremjöl

 

Sötpotatis flatbread

Sötpotatis flatbread

Ångkoka sötpotatisen (har du ingen ångkokare så koka vanligt). Låt den sedan svalna lite och mosa den. Blanda bovetemjöl och havremjöl i en bunke och mosa sedan ned sötpotatisen och bearbeta degen tills den är en sammanhängande deg.

Nästa bild
Sötpotatis flatbread

Sötpotatis flatbread

Rulla ut degen till en lång korv och gör ca 5-6 st lika stora delar. Rulla dem till bollar och lägg i bunken. Häll sedan havremjöl på din bänk och kavla ut bullen till ett platt bröd.

Nästa bild
Sötpotatis flatbread

Sötpotatis flatbread

Stek sedan brödet i en stekpanna. Ida brukar steka först ca 30s på varje sida och sedan några minuter på varje sida tills de bubblat upp och fått en fin yta.

Nästa bild
Sötpotatis flatbread

Sötpotatis flatbread

Så här skall de se ut!

Nästa bild
Sötpotatis flatbread

Sötpotatis flatbread

Servera bröden med ex mosad sötpotatis (som blivit över), sallad, groddar, tomat eller med mosad avokado, sallad, grodar, stekta tomater och örtsalt.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!