Nöje

Krämig citronpasta med ricotta

Sväng ihop en lika enkel som lyxig pasta med smak av citron och krämig ricotta. Nedan delar vi det härliga receptet!

Foto: Granarolos

En snabb, lyxig vardagsvegorätt med ricotta, pasta, spenat och citron som går på nolltid att svänga ihop. Receptet är framtaget av Catarina König. Servera en enkel men lyxig pastarätt och sätt guldkant på vardagen eller middagsbjudningen! Spana in receptet nedan!

Krämig citronpasta med ricotta

Krämig citronpasta med ricotta

Tillagning: 20 minuter Ingredienser: 4 personer

400 g De Cecco Linguine

250 g Granarolo Ricotta

1,5 dl Granarolo Quattrocento, riven

200 g färsk babyspenat

2 msk smör

1 stor vitlöksklyfta, riven

1 citron, zest + 1/2–1 pressad citron

1,5–2 dl pastavatten

Salt

Nymalen svartpeppar

Färsk babyspenat

Citronzest

Svartpeppar

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet (snåla inte med saltet). Blanda Ricotta, Quattrocento, citronzest och lite citronsaft i en skål. Fräs babyspenaten i en stekpanna med smör. Riv i vitlöken, låt småfräsa en stund och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Häll pastavattnet i ricottakrämen. Rör slät och smaka av. Häll av vattnet från pastan när den är klar. Blanda ihop pasta med ricottakräm och babyspenat. Smaka av med salt, nymalen svartpeppar och eventuellt mer citronsaft.
Lägg den krämiga pastan på fyra tallrikar, toppa med riven Quattrocento och lite citronzest.
Dekorera med färsk babyspenat.
Tips!
Supergott att toppa pastan med rostade pinjenötter och parmaskinka.

Foto: Granarolos

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!