Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Recept: Kryddiga blomkålsvingar

Är du en av de som blev otroligt sugen på Cauliflower bites efter att ha sett Brooklyn Beckhams senaste matlagningsvideo på Instagram? Så här svänger du lätt ihop läckerbitarna där hemma.

Foto: Instagram @brooklynbeckham

I en ny video på Instagram visar Brooklyn Beckham hur han tillagar cauliflower bites – eller blomkålsvingar – ett utsökt vegetariskt eller veganskt alternativ till kycklingvingar. Beckhams video har blivit otroligt populär under de få dagar som den legat uppe och har i skrivande stund 113 000 gillar-markeringar, och visst ser de underbart goda ut?

Spana in receptet här nedan för att laga dina egna Cauliflower bites!

Kryddiga Blomkålsvingar

Kryddiga Blomkålsvingar

Du behöver:

2,25 dl vetemjöl
1 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk curry
Salt och peppar efter smak
1,2 dl mjölk (välj växtbaserad mjölk för veganska vingar)
1,8 dl vatten
2 blomkålshuvuden
Ströbröd
1,2 dl srirachasås
1 msk smör (välj växtbaserat smör för veganska vingar)
Blue cheese-dressing, ranchdressing eller annan valfri dipp

Gör så här:

Häll mjölet i en stor bunke. Vispa i paprikapulver, vitlökspulver, curry, samt salt och peppar.
Häll i mjölk och vatten och blanda väl.

Ta bort bladen på blomkålshuvudena och skär dem i två halvor. Lägg halvorna med skärsidan nedåt och skär varje halva i fyra bitar. Vinkla kniven för att skära av stammen, och dra sedan av buketterna.

Häll ströbrödet i en skål. Doppa blomkålsbuketterna i blandningen innehållandes mjöl, vatten och mjölk och kryddor så att de täcks helt. Vänd dem sedan i ströbrödet.

Lägg buketterna på en form täckt med bakplåtspapper. Tillaga dem i ugnen, 200 grader i 30 minuter, tills de är gyllenbruna.

Tillaga smör och srirachasås i en liten kastrull på låg värme, tills smöret smält. Blanda med en slickepott tills såsen är tjock och krämig.

Placera blomkålsbuketterna på ett fat och häll såsen över dem. Använd slickepotten för att täcka dem ordentligt.

Lägg tillbaka blomkålsbuketterna på ugnsformen och tillaga dem i ugnen i ytterligare 15 minuter.

Avnjut med din favoritdipp!

Foto: Instagram @brooklynbeckham

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!