Nöje

Smakrik kyckling marinerad i vitlök och citron

Servera denna örtiga kyckling med smak av vitlök under sommarens festligheter. De grekiska yoghurten i kombination med citron och örter ger en oslagbar smak!

Foto: HungryHappens.Net

Kyckling är alltid populärt, och här kommer den i ny skrud. Maxa smaken med färska örter och citron och servera som del av en sommarbuffé, med en härlig sallad eller klyftpotatis. Nedan delar vi det goda och enkla receptet!

@hungryhappens

THE BEST Lemon Garlic Greek Yogurt Marinated Chicken (full recipe is on my site: HungryHappens.Net)

♬ original sound – HUNGRY HAPPENS

Kyckling marinerad i vitlök och citron

Kyckling marinerad i vitlök och citron

Du behöver:

8 kycklinglår

2 dl grekisk yoghurt

1/2 dl olivolja

5 vitlöksklyftor

1 stor citron, saftad

2 tsk salt

2 tsk torkad oregano

1 tsk paprika

svartpeppar efter smak

Gör så här:

Skölj din kyckling och torka av med en pappershandduk.

Blanda yoghurt, olivolja, vitlök, citronsaft och kryddor i en stor skål. Lägg i kycklingen i skålen och blanda väl tills kycklingen är täckt. Täck skålen och ställ i kylen i minst en halvtimme men  helst upp till 1-2 timmar.

Ta ut köttet 30 minuter innan du sätter in det i ugnen.

Värm ugnen till 190 grader. Lägg över kycklingen i en ugnsform. Grädda i ca 50 minuter eller tills de är gyllenbruna. Se till att innertemperaturen på kycklingen når 70 grader. Låt kycklingen svalna i 5 minuter och servera sedan.

Obs, du kan använda kycklingbröst, se bara till att förkorta gräddningstiden med ca 2o minuter.

HungryHappens

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!