Nöje

Smakrik kyckling marinerad i vitlök och citron

Servera denna örtiga kyckling med smak av vitlök under sommarens festligheter. De grekiska yoghurten i kombination med citron och örter ger en oslagbar smak!

Foto: HungryHappens.Net

Kyckling är alltid populärt, och här kommer den i ny skrud. Maxa smaken med färska örter och citron och servera som del av en sommarbuffé, med en härlig sallad eller klyftpotatis. Nedan delar vi det goda och enkla receptet!

@hungryhappens

THE BEST Lemon Garlic Greek Yogurt Marinated Chicken (full recipe is on my site: HungryHappens.Net)

♬ original sound – HUNGRY HAPPENS

Kyckling marinerad i vitlök och citron

Kyckling marinerad i vitlök och citron

Du behöver:

8 kycklinglår

2 dl grekisk yoghurt

1/2 dl olivolja

5 vitlöksklyftor

1 stor citron, saftad

2 tsk salt

2 tsk torkad oregano

1 tsk paprika

svartpeppar efter smak

Gör så här:

Skölj din kyckling och torka av med en pappershandduk.

Blanda yoghurt, olivolja, vitlök, citronsaft och kryddor i en stor skål. Lägg i kycklingen i skålen och blanda väl tills kycklingen är täckt. Täck skålen och ställ i kylen i minst en halvtimme men  helst upp till 1-2 timmar.

Ta ut köttet 30 minuter innan du sätter in det i ugnen.

Värm ugnen till 190 grader. Lägg över kycklingen i en ugnsform. Grädda i ca 50 minuter eller tills de är gyllenbruna. Se till att innertemperaturen på kycklingen når 70 grader. Låt kycklingen svalna i 5 minuter och servera sedan.

Obs, du kan använda kycklingbröst, se bara till att förkorta gräddningstiden med ca 2o minuter.

Foto: HungryHappens

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!