Nöje

Macarons – så lyckas du med den franska delikatessen

Här tipsar vi om hur du lyckas med det franska och ljuvliga bakverket macarons. Inte helt enkla att lyckas med, men följer du det här receptet kommer du att få ett bra resultat på detta urgoda bakverk.

Foto: Unsplash

Imponera på gästerna med otroligt vackra och goda macarons. Nedan hittar du ett recept på den goda mandelkakan fylld med smörkräm med smak av ljuvlig hallon. Mums!

Rosa Macarons

Rosa Macarons

Du behöver: 

200 g florsocker (siktat dvs utan klumpar)

100 g mandelmjöl

40 g strösocker

120 – 125 g äggvita (rumsvarma)

Rosa färgpasta

Hallonsmörkräm:

400 g smör (rumsvarmt)

4-5 dl florsocker

1 dl färska hallon

Röd hushållsfärg

Så gör du smörkräm:

Rör samman smör och florsocker i en bunke.

Mosa hallonen med en gaffel och rör ner i smörkrämen.

Tillsätt några droppar hushållsfärg och blanda väl.

Så gör du macarons:

Blanda samman siktat florsocker med mandelmjöl i en ren bunke.

Vispa de rumsvarma äggvitorna tills mjuka toppar bildas. Rör ner strösockret lite i taget tills du har en blank marängsmet.

Blanda ner rosa färgpasta (ej hushållsfärg) tills du fått den önskade färgen.

Vänd slutligen ner mandel och florsocker-blandningen i marängen lite i taget tills allt blandats samman. Vänd samman smeten upprepade gånger med en slickepott tills den tjocknat något.

Häll marängsmeten i en spritspåse och tryck ut små cirklar på en bakplåsklädd form. Låt sedan plåten stå och dra sig i ca 40 minuter. Värm samtidigt ugnen till 170 grader.

Lyft upp plåten några centimeter och släpp den i bordet eller i golvet – detta för att trycka ut eventuella luftbubblor.

Grädda slutligen dina macarons i ca tio – 12 minuter. Macaronsen ska resa sig och få den välkända ”foten”.

Ta ut plåten och låt dem svalna helt innan du brer eller spritsar på lite smörkräm på varje kaka och sätter på ett lock.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!