Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Saftiga morots- och halloumibiffar

Dröm dig bort till medelhavet med detta recept på smakrika morots- och halloumibiffar. En gnutta chiliflakes ger dem den där extra kicken!

Foto: Chewtown

De här vegetariska morots- och halloumibiffarna är den perfekta middagen när du vill drömma dig bort till varmare breddgrader. Servera dessa saftiga biffar med myntatsatsiki och klyftpotatis eller bulgur. Receptet hittar du här nedan!

Morots- och halloumibiffar

Morots- och halloumibiffar

Du behöver:

Halloumibiffar:

250 g morot

1 halloumiost, ca 200 g

2 ägg

0,75 dl ströbröd

1 krm chiliflakes

salt

svartpeppar, nymalen

olivolja

Myntatsatsiki

0,5 gurka

2 dl grekisk yoghurt

1-2 klyftor vitlök

0,5 dl mynta, fint strimlad

salt

svartpeppar

Till servering

klyftpotatis eller bulgur

Gör så här: 

Skala eller skrubba morötterna. Riv morötter och halloumi grovt på rivjärn.

Blanda morots- och halloumiriv med ägg, ströbröd och chiliflakes. Smaksätt med salt och peppar.

Forma smeten till åtta biffar med lite olja på händerna, så är de lättare att forma.

Stek biffarna i olja på medelvärme i en stekpanna i ungefär 2 minuter på varje sida.

Myntatsatsiki

Riv gurka grovt och krama vätskan ur rivet.

Blanda med grekisk yoghurt, rivna vitlöksklyftor och finstrimlad mynta. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Bjud biffarna med myntatsatsiki och klyftpotatis eller bulgur.

Foto: chewtown.com

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!