Nöje

Recept på hemlagad sötstark senap – perfekt till julbordet!

Senap hör verkligen julen till och det är ett tillbehör som passar till allt på julbordet. Här bjuder vi på Hanna Göranssons fantastiska recept på sötstark senap!

Foto: Hanna Göransson/Metro Mode

Det är jättegott att göra sin egen senap. Låt den stå minst ett dygn innan servering så blir den lite rundare i smaken!

Hemlagad sötstark senap

Hemlagad sötstark senap

Ingredienser:

2 påsar gula senapsfrön
1 1/2 msk senapspulver
3/4 tsk flingsalt
1 knivsudd pressad vitlök
1 krm cayennepeppar
1 1/2 – 2 msk vitvins – eller äppelcidervinäger
1 1/2 msk rapsolja
1 msk kokossocker
1/2 msk agave sirap, alt. annan valfri flytande sötning
1 nypa gurkmeja, kan uteslutas, mest för färgens skull

Gör så här:

Lägg sensapsfröna i en skål. Koka upp några dl vatten som du slår över fröna i skålen så att det täcker. Låt stå och dra i någon timme eller två. Häll sedan av vattnet och mixa med resterande ingredienser till en krämig senap, du väljer själv hur grova senapsfrön du vill ha kvar. Smaka av och ha eventuellt i mer syra, sötma, sälta eller hetta.

Tips:

Du kan även blanda i bruna senapsfrön, det är väldigt fint.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!