Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Recept på nyttiga chiaglassar att svalka dig med i vår

Njut av en god och svalkande glass – varje dag i veckan! Med dessa nyttiga godingar behöver du varken ha dåligt samvete över att du unnar dig en glass på en veckodag, eller vara orolig över vad du egentligen stoppar i dig. Glassarna är gluten och laktosfria och passar lika bra hemma i soffan framför en film som efter ett svettigt träningspass. 
nyttiga glassar

Ingredienser till chia och mangoglassar

2 stora mangos, tärnade (finns att köpa färdig fryst)

2,8 dl kokosvatten

1 ½ msk chiafrön

Gör så här:

Mixa mango och kokosvatten till en slät massa och tillsätt chiafrön.

Häll mangomixen i glassformar och placera i frysen i minst 6 timmar.

Servera och ät direkt.

Foto och recept: Jelly Toast

 

Ingredienser till choklad och bananglassar 

3,4 dl mandelmjölk

4 msk chiafrön

3-4 msk honung

2 msk kakaopulver

2-3 bananer, skivade

Gör så här:

Blanda mjölk, chiafrön, lönnsirap och kakaopulver i en skål. Sprinkla över kakaonibsen om du vill ha extra crunch.

Täck över skålen och ställ i kylen medan chiafröna expanderar. Efter 1-2 timmar ska blandningen ha puddingkonsistens.

Smaka av och söta mer efter behov. Tänk på att puddingen kommer smaka mindre sött när den är fryst.

Varva chokladblandningen med bananskivor och låt glassarna stå i frysen tills de är frysta. Helst över natten.

 

Foto och recept till choklad och bananglassarna: Wife mama foodie 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!