Nöje

Recept på Pasta carbonara – hela familjens favoritpasta

Pasta carbonara är den klassiska italienska rätten som du snabbt svänger ihop med få ingredienser. En krämig carbonara går lika bra att servera till vardag som till fest – enkelt, snabbt och väldigt gott!

Foto: Unsplash

Denna krämiga pasta med pancetta och nymalen svartpeppar är en svårslagen favorit. 

Receptet hittar du nedan! 

Pasta carbonara

Pasta carbonara

Du behöver: 

400 g spaghetti

200 g pancetta (går att byta ut mot bacon)

30 g parmesanost, riven

30 g pecorinoost, riven

4 äggulor

Salt och peppar

Gör så här: 

Koka din spaghetti, låt koka 3 minuter kortare än vad som är angivet på förpackningen.

Knäck äggen och mixa ihop gulorna tillsammans med den rivna osten i en skål. Krydda med nymalen svartpeppar.

Skär och stek sedan pancettan tills den är riktigt knaprig i en stekpanna med höga kanter. När den klar lägger du den åt sidan. Låt fettet från pancettan ligga kvar i pannan.

Addera 2-3 dl pastavatten i stekpannan och låt koka ihop tillsammans med fettet från pancettan.

Häll av din spaghetti och rör ner i stekpannan tillsammans med pancettan.

Ta av pannan från värmen och häll ner ägg och ostblandningen. Rör om ordentligt, addera lite extra vatten om du tycker att det är för torrt. Salta och peppra efter smak!

Klart!

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!