Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

Recept på rödbetssallad – här är Per Morbergs goda variant

Rödbetssallad är en ofta lite bortglömd, men ack så viktig ingrediens på julbordet. Tillsammans med lite hemmagjorda köttbullar och vörtbröd får du med detta recept livets godaste kvällsmacka!

Foto: Unsplash/Per Moberg

Det behöver inte vara svårt bara för att det är ljuvligt gott. Med Per Morbergs recept på rödbetssallad slänger du enkelt ihop tidernas godaste röra till julbordet. Med krispigheten från äpplet, styrkan från pepparroten och spänsten från rödbetorna blir det en symfoni i munnen. Servera den till julbordet, eller som tilltugg på julens alla festligheter. Resterna gör sig sedan perfekt på en kvällsmacka på vörtbröd!

Rödbetssallad KÖP

Rödbetssallad

Ingredienser:

4 stora ättiksgurkor
1 medelstort äpple
300 g inlagda rödbetor
gräddfil 2 dl
1 msk majonnäs
2 msk finriven pepparrot
salt
0.5 knippe gräslök till garnering

Gör så här:

Tärna gurkorna, äpplet och rödbetorna.

Blanda gräddfil, majonnäs och pepparrot i en skål. Rör ner gurk-, äppel-, och rödbetstärningarna och smaka av med salt.

Garnera med gräslök.

KÖP

Foto: Per Moberg

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!