Nöje

Recept: Så gör du ditt eget mandelsmör

Let’s go nuts! Vi älskar nötsmör i olika former och här bjuder vi nu på Anja Forsnors goda recept på mandelsmör. Det är lite mildare i smaken än jordnötssmör och inte lika sträv i smaken. Det är så enkelt att göra sitt eget smör! Allt man behöver är nötter och en bra matberedare eller mixer.

Foto: Unsplash

Du kan användaandelsmör är något som många använder sig av i olika recept istället för till exempel jordnötssmör, bland annat för att jordnötter inte ingår i lchf-kosten. Man kan använda det både på smörgås, i desserter, för att toppa gröten, i goda bakverk och mycket annat.

Mandelsmör

Mandelsmör

Mandelsmör
1 liten glasburk
2 dl sötmandel
en nypa flingsalt

Gör så här: Rosta nötterna i ugn eller på stekpanna tills de får en gyllenbrun rostad färg. Mixa nötterna i en matberedare tillsammans med en nypa flingsalt. Mixa, mixa, mixa i omgångar. Först blir nötterna ett torrt nötmjöl men efter ett tags mixande börjar snart olja från nötterna sippra ut. Pausa lite emellanåt för att inte matberedaren ska bli överhettad och ta ner nötmassan från väggarna i mixern. Fortsätt mixa tills mandelsmöret blir krämigt och smaka av.

Förvara i en glasburk i kyl eller skafferi. Perfekt med en klick på fröknäcke eller bananpannkakor.

Foto: Downshiftology

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!