Nöje

Saftig och enkel banan- och chokladkaka fixar påskens godaste dessert

Banan, choklad och hasselnöt sätter ribban på denna mjuka kaka som du enkelt snor ihop i en långpanna eller sockerkaksform i påsk. Servera kakan som den är, eller trolla fram en enkel, snabb och lyxig dessert genom att servera med en kula vaniljglass med ringlad sirap på.

Foto: Bonappetit

Nedan bjuder vi på enklaste banan och chokladkakan som du fixar på ett kick.

Saftig och enkel banan- och chokladkaka

Saftig och enkel banan- och chokladkaka

Du behöver:

1 banan

100 g mjölkchoklad

1 dl hasselnötter

1 dl socker

3 ägg

1 dl smält smör

1 dl mjölk

3 ½ dl vetemjöl

1,5 tsk bakpulver

1,5 tsk bikarbonat

1 krm salt

Kokos och lite smör till att ”bröa” formen.

 

Toppa med:

1 banan

Ringlad sirap

Krossad choklad

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Smöra formen och ”bröa” med kokosflingor.

3. Blanda samman mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och mortlade hasselnötter i en bunke.

4. Vispa ägg och socker fluffigt.

5. Blanda ner smält svalt smör, mjölk, mosad banan och krossad choklad i äggsmeten.

6. Rör samman äggsmeten och de torra ingredienserna.

7. Häll upp smeten i formen, dela bananen i två och lägg ovanpå. Ringla över sirap och strö över lite krossad choklad.

8. Grädda i mitten av ugnen i ca 35 minuter. Testa med en sticka så att du vet att kakan är helt klar innan du låter den svalna.

 

TIPS! Skiva kakan och servera medan den fortfarande är lite varm med en kula glass. ringla över sirap och servera!

Foto: Bonappetit

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!