Nöje

Gyllene stekt ris med ägg – så lyckas du med det virala receptet

Detta recept på golden egg fried rice har blivit viralt tack vare ett smart knep som tar stekt ris till nya höjder. Spana in det läckra receptet här!

Foto: Cook With Dana

Älskar du stekt ris? Då är golden egg fried rice, alltså gyllene stekt ris med ägg, något för dig. Så här beskriver Dana Rao – som driver den populära bloggen Cook with Dana – vad det är som gör receptet så speciellt:

“Golden egg fried rice är det bästa hacket för stekt ris eftersom det ger dig utsökt ris med hjälp av äggula. Äggulorna gör riset mer smakrikt och väldoftande”, säger Dana.

Knepet går ut på att tillsätta äggulor till det kokta riset innan man steker det. Dana tipsar även om att använda kinesisk korv till receptet – korvens sötma utgör det perfekta komplementet till den krispiga broccolin.

Här nedan hittar du Danas video och recept på golden egg fried rice.

Stekt ris med ägg

Stekt ris med ägg

Du behöver
4.5 dl kokt ris
3 ägg, separera äggula och äggvita
10 kinesiska broccolistjälkar, skivade
1,5 msk vegetabilisk olja
2 msk sojasås
1 tsk socker
1/2 tsk kycklingbuljong
2-3 kinesiska korvar
1 skivad salladslök

Gör så här

Separera äggula och äggvita. Tillsätt äggulorna till det kokade riset och blanda väl tills allt ris är täckt av gulan.

Förbered den kinesiska korven genom att skölja den snabbt och torka med en pappershandduk. Skiva korven, tvätta broccolistjälkarna och skiva endast stjälkarna.

Värm en wokpanna på medelhög värme. Tillsätt vegetabilisk olja och lägg i den skivade kinesiska korven i pannan och fräs i 1-2 minuter. Ta ut korven och ställ åt sidan.

Stek äggvitan under omrörning i ca 30 sekunder. Ställ åt sidan.

Tillsätt riset i pannan och stek i 2-3 minuter tills det inte finns några klumpar. Blanda kontinuerligt, så att riset inte fastnar i pannan.

Tillsätt broccolistjälkarna och korven i pannan och blanda i en minut. Tillsätt sojasås, socker, kycklingbuljong och blanda väl.

Tillsätt till sist äggvitan till i pannan, rör om i 30 sekunder och du är klar! Garnera med skivad salladslök. Njut!

 

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!