Nöje

Recept: Varm Gin & Tonic för kalla vinterkvällar

Vad bjuder man en person som älskar G&T på när det är kallt ute? En G-Te förstås! Här hittar du receptet på drinken som är perfekt för kyliga vinterkvällar.

Foto: Spendrups

G-Te är inte bara en fyndig ordvits utan även en läcker variant av den klassiska drinken Gin & Tonic. Enligt drinkens skapare Martin Johansson – vinnaren i Schweppes tävling Sveriges Bästa Gin & Tonic 2017 – är den perfekt när utomhustemperaturen kryper ner under noll:

“Fördelen med en klassisk GT är att den kan varieras i det oändliga. En varm G-Te är perfekt för kyliga vinterkvällar. G-Te är smaksatt med värmande aromatiska örter som både smakar och gör gott. Den bittersöta tonicen balanseras upp av smaksättare som honung, ingefära och citron. Drinken doftar härligt, smakar friskt och är enkel att tillreda”, berättar han.

Prova att blanda din egen G-Te med receptet här nedan!

Schweppes G-Te

Schweppes G-Te

1 drink

Ingredienser:

Schweppes Tonic
4 cl gin
4 skivor ingefära
Juice från ½ citron
1 tsk honung
1 citronskiva
2–3 stjärnanis

Så här gör du:
Värm Schweppes Tonic till ångande temperatur tillsammans med 4 skivor ingefära, pressad juice från en halv citron, 1 tsk honung samt 2–3 stjärnanis. Häll upp i glas och tillsätt 4 cl gin (eller hoppa över för en alkoholfri drink). Garnera med en citronskiva. Klart!

Foto: Spendrups

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!