Nöje

Vispad fetaost med balsamicobakade jordgubbar – sommarens härligaste tilltugg

Är du på jakt efter ett underbart sommarrecept? Satsa på vispad fetaost med balsamicobakade jordgubbar att servera till sommarfesten, som del av en buffé eller bara ett riktigt härligt tilltugg till grillmaten!

Foto: Skärmdump Instagram @foodgeekz.se/Unsplash

Jordgubbar, fetaost och balsamico i en härlig blandning är helt klart ett vinnande koncept! Spana in det friska och smakrika receptet här nedan!

Fetaost med balsamicobakade jordgubbar

Fetaost med balsamicobakade jordgubbar

Du behöver
10-15 st färska jordgubbar
2 msk balsamicovinäger
2 msk olivolja
2 st paket fetaost
1/2 st kruka färsk mynta
1/2 st kruka färsk basilika
Några skivor valfritt surdegsbröd

Gör så här
1. Sätt ugnen på 220° varmluft.
2. Häll ut jordgubbar i plåten. Ställ åt sidan. Blanda olivolja och balsamico i en liten skål. Massera in jordgubbarna i blandningen och baka de i mitten av ugnen i ca 20 min.
3. Under tiden mixar du fetaost i en matberedare alternativt med en stavmixer om du har tillgång till det. Mixa med mynta och färsk basilika, samt lite olivolja.
4. När jordgubbarna har bakats serverar du fetaosten med jordgubbarna på en tallrik/ett fat.
5. Toppa med mynta, doppa med bröd, njut!

Foto: Skärmdump Instagram @foodgeekz.se

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!