Nöje

Recept: Wok med grönsaker & quinoa

Frysta wokgrönsaker har länge varit populärt i svenska hem och nu lanserar Apetit Nordisk Wok, en unik och krispig wok med nordiska smaker och råvaror. De färdigskurna wokmixarna kommer i två färgrika varianter och är perfekt som bas i en snabblagad wok!

Apetit vill göra det så enkelt och bekvämt som möjligt för konsumenter att äta mer grönsaker, för både hälsans och miljöns skull. Apetits senaste tillskott Nordisk Wok och Nordisk Wok med grönkål innehåller krispiga bitar av klassiska nordiska grönsaker som kålrot, grönkål, palsternacka och morot som passar perfekt i wok! Grönsakerna, som är hållbart odlade i Finland, trivs i nordiskt klimat vilket också innebär kortare transport och mindre klimatpåverkan. Grönsakerna är färdigskura vilket gör att du smidigt kan fixa middagen på nolltid! 

Wokmixarna kan ätas som de är i en lättlagad wok eller tillsammans med nudlar, ris eller quinoa eller med t.ex. kyckling eller fisk. Grönsakerna passar även i omelett, gratäng eller sallad!

Nedan hittar du ett supersmarrigt recept på wok med grönsaker & quinoa!

Wok med grönsaker & quinoa

Wok med grönsaker & quinoa

Du behöver: 

3 dl vatten
1 dl quinoa
1 dl rapsolja
0,5 dl citronsaft
1 msk socker
1 tsk salt
1 tsk gurkmeja
1 tsk paprikapulver
1 påse Apetit Nordisk Wok med grönkål (500 g)
Jordnötter eller pinjenötter
Persilja
Haloumi

Gör så här: 

Skölj quinoan och koka i vatten i 15 minuter. Häll av vattnet.
Stek grönsakerna i olja i ca 6 minuter. Tillsätt citronsaft, kryddor och quinoa och fräs en stund. Tillsätt jordnötter eller pinjenötter och garnera med hackad bladpersilja.

Stek halloumiost som tillbehör.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!