Nöje

Lekande lätt zucchini-lasagne i brödform

Det här receptet på zucchini-lasagne har blivit hejdlöst populärt på sociala medier, och inte undra på: det är både snabbt, enkelt och fantastiskt gott! Så här svänger du snabbt ihop zucchini-lasagne lagad i brödform.

Foto: Hungry Happens

Vem älskar inte en god lasagne? Nedanstående video och recept visar hur du snabbt och enkelt lagar zucchini-lasagne i brödform, en rätt som har fått tummen upp av tusentals användare på Instagram.

Så gör du zucchini-lasagne i brödform

Att receptet inte kräver mängder av ingredienser är en klar fördel: med två medelstora zucchini och lite ost har du i stort sett allt du behöver för denna läckra rätt (prosciutto är frivilligt och kan uteslutas för dig som vill göra en vegetariskt version).

Ett tips är att skiva zucchinin så tunt som möjligt – överväg att använda en osthyvel. Om du gör versionen med prosciutto så kan du med fördel skrynkla till den lite för att skapa volym. Sist men inte minst, snåla inte med osten!

Source: Hungry Happens

Recept: Zucchini Lasagne

Recept: Zucchini Lasagne

Du behöver:

2 medelstora zucchini
1dl ströbröd
100g riven parmesanost
3/4 tsk persiljeflingor
1/2 tsk av varje vitlökspulver, lökpulver + paprika
salt att smaka
6 tunna skivor prosciutto
150g strimlad mozzarella
1-2 msk olivolja
Chilipepparflingor efter smak

Gör så här:

Värm ugnen till 175 grader. Klä en brödform med bakplåtspapper. Spraya lätt med olivolja.

Putsa och skiva sedan zucchinin i tunna bitar på längden. Släng de yttre skivorna med skal på.

Blanda samman ströbröd, riven parmesan, torkad persilja, vitlökspulver, lökpulver, paprika och salt efter smak i en liten tallrik. Placera zucchini-skivorna i blandningen och täck dem med blandningen på båda sidor.

Strö 1-2 matskedar av ströbrödsblandningen på botten av brödformen. Lägg sedan ett lager zucchini i formen så att skivorna överlappar varandra. Täck zucchinin med tre skivor skrynklig prosciutto och toppa med ett lager strimlad mozzarella. Upprepa.

Avsluta med ett fint lager zucchini och mer mozzarella. Strö på eventuell ströbrödsblandning som blivit över, häll på en skvätt olivolja och strö över chilipepparflingor efter smak.

Grädda i 25 minuter och ta sedan ut ur ugnen. Låt stelna i pannan i 10-15 minuter innan du tar bort och skär upp. Njut!

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!