Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Redaktionen rekommenderar: 12 riktigt bra serier att sträckkolla på Netflix

2020 är ett år då vi haft extra mycket tid att verkligen gå på djupet i Netflix utbud och kolla in spännande, roliga och inspirerande serier. Med andra ord har vi hunnit med några stycken – här nedan listar vi 12 av dem som vi rekommenderar vidare till dig!

Foto: Netflix

Oavsett vilken genre du är intresserad av så finns det mycket att välja mellan på Netflix. Ibland kan det vara svårt att bestämma sig i det stora utbudet av serier, och vi vill ju gärna inte börja kolla på en serie som vi efter några avsnitt inser inte håller måttet. Därför har vi gjort grovjobbet: nedan hittar du 12 serier inom allt från romantiskt komedi till action, drama och kriminalserier som är perfekta att spana in när du har lite (eller massor av) tid över.

Hjem til jul

Hjem til jul

Låt dig inte luras av den amerikaniserade bilden som ser ut som en klyshig romantisk komedi – den här serien är OTROLIG! 30-åriga Johanne är singeln som efter att hennes mamma än en gång påpekat hur fantastisk Johannes expojkvän var utbrister att hon har skaffat en ny pojkvän. Problemet är bara att hon inte har det – inte än, i alla fall.

Vi får följa henne på dejter med yngre och betydligt äldre (“Du kan se det som äldreomsorg”, som vännen uttrycker det), jobbet på sjukhuset och en rad andra vardagsbestyr som självklart inte går som en dans.

Vi har nog aldrig skratatt så mycket (och högt) till en serie som den här!

Foto: Netflix

Nästa bild
Emily in Paris

Emily in Paris

Ja, den är ytlig, klyshig, förutsägbar – och precis det vi behöver när själen är skör och vi behöver något lättsmält att skölja ned julmusten med. En glad och Paris-romantisk serie med lagom långa avsnitt som får oss att drömma om våren i den franska huvudstaden.

Foto: Netflix

Nästa bild
The Queens Gambit

The Queens Gambit

Om du vill ha något genomtänkt och faktiskt rätt så inspirerande så ska du spana in den här välproducerade serien. Barnhemsbarnet Beth, spelad av Anna Taylor-Joy, växer upp och blir en aktör att räkna med på den globala schackscenen – samtidigt som hon tampas med sina egna problem bakom stängda dörrar.

Foto: Netflix

Nästa bild
Unorthodox

Unorthodox

Den här serien är tung – och riktigt bra. Om du vill se något som får dig att tänka på allt från familj till ursprung, tradition och det egna jag:et så är denna miniserie det perfekta valet.

Vi får följa Esther, en chassidisk judinna, som flyr från sitt liv i Brooklyn till Berlin för att hitta sig själv, långt bort från gemenskapens press.

Foto: Netflix

Nästa bild
How to Get Away with Murder

How to Get Away with Murder

Viola Davis briljerar i rollen som Annalise Keating, juridikprofessorn som också är framgångsrik advokat, som blir insnurrad i ett morddrama tillsammans med fem av sina studenter.

2015 fick hon en Emmy för sin insats, och vi förstår varför! Att serien är skapad av legendariska Shonda Rimes, som bland annat ligger bakom Grey’s Anatomy och Scandal, är ännu en anledning att spana in serien, som det finns hela 6 säsonger av.

Foto: Netflix

Nästa bild
La Casa de Papel

La Casa de Papel

Den här spanska serien ska ses på originalspråket (men du kanske har hört om den som Money Heist). Vi får följa ett gäng rånare som tar sig in på Kungliska spanska myntverket i Madrid, samt El Profesor, som är hjärnan bakom kuppen – och kvar på utsidan.

Foto: Netflix

Nästa bild
Stranger Things

Stranger Things

Gillar du inte övernaturliga historier? Det trodde vi inte heller att vi gjorde – innan vi började kolla på den här serien och blev helt fast. Om du inte ännu har sett den här serien, som det finns 3 säsonger av, så har du något att se fram emot!

Foto: Netflix

Nästa bild
Peaky Blinders

Peaky Blinders

Även denna serie har några år på nacken – och om du liksom vi inte hade sett den innan 2020 så kan vi bara gratulera. Tommy Shelby leder ett ökänt gäng, som främst består av hans familj, i Birmingham för drygt ett sekel sedan, och vi gillar lika mycket att kolla på de snygga kostymerna som den minst sagt emotionellt instabila (men rätt stiliga) Tommy Shelby.

Foto: Netflix

Nästa bild
Suits

Suits

En annan man som har svårt för att prata om sina känslor är Harvey Specter, som arbetar på en av New Yorks bästa advokatfirmor och tar in överintelligente Mike Ross på företaget – trots att han saknar juristexamen. Det var även i den här serien som Meghan Markle gjorde sig ett namn för många innan hon blev kunglig!

Foto: Netflix

Nästa bild
Ozark

Ozark

Vad kan egentligen gå fel när man ska tvätta pengar åt en mexikansk drogkartell? Ja, inte helt oväntat så är det inte en dans på rosor – och vi älskar att se Emmy-vinnande Julia Garner i rollen som Ruth Langmore, som ber vem som helst att dra åt helvete utan att blinka.

Foto: Netflix

Nästa bild
Störst av allt

Störst av allt

Felix Sandman syns inte bara i Hjem til jul, utan även i den här serien som var den första svenska Netflix-produktionen. Serien bygger på Malin Persson Giolitos bok och i den får vi följa gymnasieeleven Hanna som finner sig själv i mitten av en skolskjutning i en Stockholmsförort.

Foto: Netflix

Nästa bild
Self Made: Inspired by the life of Madam C.J. Walker

Self Made: Inspired by the life of Madam C.J. Walker

Det enda vi inte gillar med den här serien är att det är en miniserie och därför bara finns fyra avsnitt. I den får vi följa Madam C.J. Walker, som var en fattig kvinna som kom att starta ett hårvårdsimperium – och blev en av de första kvinnliga miljonärerna som själv skapat sin förmögenhet (enligt Amat Levins Svart historia kan dock rivalen Sarah Breedlove, som en av seriens andra karaktärer är inspirerad av, ha hunnit före).

Foto: Netflix

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!