Nöje

Regeringen: Barer och restauranger ska stänga senast 22.30

Idag under en presskonferens meddelade Sveriges statsminister Stefan Löfven att regeringen föreslår nya restriktioner för att stoppa spridningen av Covid-19, och nu tar man i med hårdhandskarna. I förslaget finns bland annat att alla restauranger och barer ska förbjudas att sälja alkohol efter klockan 22.

Svenskarna har länge sluppit hårdare restriktioner om man jämför med många andra länder världen över, men idag kom ett besked som kan ändra på det. Regeringen har nämligen föreslagit att alkoholförsäljning ska vara förbjuden efter klockan 22.00 på kvällarna – och att barerna och restaurangerna ska stänga senast 22.30.

Programledaren Linnea Wikblad kommenterade beskedet i radioprogrammet P3 Med:

– Blir det nya “Kvart i tio-ragget”? frågade hon sig, och programledarkollegan Oscar Zia, retoriskt angående den nya stängningstiden.

De nya restriktionerna, som av allt att döma kommer att godkännas liksom regeringens tidigare förslag till restriktioner, kommer i så fall att börja gälla den 20:e november – och kan vara kvar ända till 28 februari. På pressträffen berörde Stefan Löfven det faktum att åtgärden kan leda till ännu fler hemmafester, och menade att det är oansvarigt och att alla måste ta sitt ansvar för situationen, enligt Sveriges Radio.

– Det är fler som har börjat slappa under hösten. Slarv har betydelse. Vi måste tänka till: Hur håller vi avstånd för att hindra smittspridningen, sa Löfven enligt Sverige Radio.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!