Nöje

Relationsexperten: 5 misstag du gör när du letar efter en partner – tänk så här istället!

Vissa hoppar direkt in i ett förhållande medan andra alltid lyckas hitta fel – för det finns väl en perfekt partner där ute? Daniella Gordon, kropps- och samtalsterapeut, berättar i sin bok om de vanligaste misstagen som vi ofta gör när vi är på jakt efter den stora kärleken.

Foto: Pexels

Kanske känner du igen Daniella Gordon från kärleksprogrammet “Gift vid första ögonkastet” där hon hjälper och vägleder nygifta par genom svårigheter och motstånd. Hon har även skrivit “Kärlek på allvar” – boken som får oss att tänka en extra gång när vi befinner oss i dejtingdjungeln.

Nedan är fem vanliga misstag som Daniella anser att vi gör gång på gång.

1. Du letar efter fel som din potentiella partner kan ha för att slippa gå in i en relation

1. Du letar efter fel som din potentiella partner kan ha för att slippa gå in i en relation

Det är dags att inse att ingen är perfekt och att du är rädd för att lämna ditt liv som singel bakom dig. Kanske är det för att du inte vet vad du vill ha ut av en partner? Du behöver arbeta mer på dig själv och vad du vill få ut av din framtida relation. Din relation kommer göra dig lyckligare om du är själv är lycklig!

Foto: Unsplash

Nästa bild
2. Du har svårt för att ge andra chanser

2. Du har svårt för att ge andra chanser

Du dömer människor snabbt och letar efter perfektion. Detta är även en försvarsmekanism eftersom du inte vill eller vågar lämna ditt trygga singelliv. Och hör och häpna! Det kan vara värt att ge den du träffar hela fem dejter! Daniella Gordon säger nämligen att 90 procent av de par som lever i lyckliga relationer behövde gå på minst fem dejter innan de kände potential i relationen.

Foto: Pexels

Nästa bild
3. Du dras till oseriösa personer som inte vill ha ett förhållande

3. Du dras till oseriösa personer som inte vill ha ett förhållande

Om du inte själv tror på att du är värd att bli älskad blir du inte mottaglig för de personer som kan vara rätt för dig. Ta reda på hur du prioriterar dig själv i relationer med andra. Värdesätter du dig själv eller är det den andra personen som inte vill satsa på ert förhållande?

Foto: Pexels

Nästa bild
4. Du har relationer med de som redan är upptagna

4. Du har relationer med de som redan är upptagna

Att stanna kvar i en dålig relation med en person är lätt hänt – man slipper vara ensam och får lite kärlek. Men Daniella Gordon menar att sådana förhållanden gör att vi inte kan se möjligheterna i våra liv. Du tror inte att du kan få det bättre eller så tror du inte på att du förtjänar riktig kärlek. Låter du någon bete sig dåligt mot dig eller manipulera dig kan det vara dags att ifrågasätta din relation till dig själv. Kanske behöver den förbättras?

Foto: Pexels

Nästa bild
5. Du är passiv och tror att du kommer träffa någon om det är

5. Du är passiv och tror att du kommer träffa någon om det är "meningen"

“Det kommer när du minns anar det” har nog alla ofrivilliga singlar hört. Daniella Gordon menar att man lätt väntar på att kärleken ska komma till sig istället för att skapa den. Det kräver att du kliver ut ur din “comfort zone” och jobbar på den. Du måste hitta dig själv, gå ut och anstränga dig. Det är det som i slutändan kommer göra att du hittar en partner.

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!