Nöje

Reseguide: 10 ställen du måste besöka under din weekendresa till Paris

Bloggaren, designern och modellen Filippa Hägg har stenkoll på de hetaste ställena i modets och romantikens huvudstad Paris. Här tipsar hon om hotellen du ska bo på, trendigaste restaurangerna, shoppingen, utställningarna och var den bästa kändisspaningen finns. 

Reseguide & foto: Filippa Hägg

Bar du Marché

Bar du Marché

75 Rue de Seine, 75006 Paris

Ett mer klassiskt franskt kafé är svårt att hitta! Rödrutiga stolar och servitörer i baskrar! Missa inte deras Croque Monsieur.

Nästa bild
Le Roch Hotel & Spa

Le Roch Hotel & Spa

28 Rue Saint-Roch, 75001 Paris

Funderar du på vart du ska bo när du besöker Paris? Nyöppnade Le Roch Hotel & Spa har endast 37 rum och är just nu ett av Paris allra hetaste hotell. Stilen påminner mer om ett hem än ett hotell.

Nästa bild
Café Kitsune

Café Kitsune

51 Galerie de Montpensier, 75001 Paris

Undangömda Café Kitsune ligger vid Palais Royal och här hittar du Paris absolut bästa kaffe! Sitt ner och njut av en cappuccino eller promenera runt i den vackra parken.

Nästa bild
LouLou

LouLou

107 Rue de Rivoli, 75001 Paris

Den relativt nyöppnade restaurangen Loulou ligger i Tuilerieträdgården och har en perfekt utsikt över Louvren. Den vackra inredningen är signerad Joseph Dirand och fylld av marmor, orangea sammetssoffor och gulddetaljer. Räkna med trendiga gäster, en härlig atmosfär och god mat. Ingenting slår deras magiska tryffelpizza!

Nästa bild
Le Pigalle

Le Pigalle

9 Rue Frochot, 75009 Paris

Pigalle har det senaste året blivit ett av Paris absolut hetaste områden med populära restauranger som Buvette, Pink Mamma och Maison Lautrec. Här ligger även det coola hotellet Le Pigalle, bara fem minuters promenad från Moulin Rouge. Hotellet erbjuder en mysig vardagsrums-känsla och serverar god mat under hela dagen. En perfekt spot för söndagsbrunch! Passa på att spana in deras utställning som ständigt uppdateras med verk från lokala konstnärer.

Nästa bild
Dries Van Noten

Dries Van Noten

7 Quai Malaquais, 75006 Paris

Dries Van Noten’s flagship-butik ligger utmed Seine och är inte bara otroligt vacker utan har alltid ett bra utbud. Oavsett om du endast är ute efter lite glassig fönstershopping så är den här butiken ett måste att besöka.

Nästa bild
Le Bon Marché

Le Bon Marché

24 Rue de Sèvres, 75007 Paris

Paris bästa varuhus som ligger i det mysiga området Saint Germain. Bra utbud av allt från Celiné, Loewe till Isabel Marant. Missa inte deras underbara matavdelning!

Nästa bild
Hôtel Costes

Hôtel Costes

239-241 Rue Saint Honoré, 75001 Paris

Oavsett vilken dag eller tid på dygnet så är Hotell Costes det ultimata stället för kändisspaning, god mat och en kittlande atmosfär.

Nästa bild
Irving Penn-utställning på Grand Palais

Irving Penn-utställning på Grand Palais

3 Avenue du Général Eisenhower, 75008 Paris

Missa inte den ikoniska fotografen Irving Penn’s utställning som vistas på Grand Palais ändaa fram till den 29 Januari.

Nästa bild
Caviar Kaspia

Caviar Kaspia

17 Place de la Madeleine, 75008 Paris

En av Paris absolut coolaste restauranger där modeeliten samlas varje kväll under Fashion Week. Förbered dig för rysk kaviar, bakad potatis och vodka i mängder. Jag lovar dig, du kommer inte bli besviken!

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!